Hovudside

Når er en vannmelon klar til å plukke fra en Vine?

by Walther

Når er en vannmelon klar til å plukke fra en Vine?

Plukke en vannmelon på toppen av modenhet forbedrer glede når den forbrukes. Vannmelon ikke fortsetter å modnes etter at det er høstet så riktig høsting prosedyrer er kritisk. Det er flere visuelle indikatorer som til når melon er moden for innhøsting. Imidlertid er det ingen ikke-invasiv test som er idiotsikker for å velge en moden melon.

Dunk


Rapping toppen av vannmelon med knokene er en gammel metode for å sjekke modenhet. Modne meloner har en hul kjedelig lyd mens meloner som ikke er moden ha et skarpere eller mer metallisk lyd. Gartnere sjekke lyden av meloner de vet ikke er moden og sammenligne dem til lydene laget som melon modnes.

Pig Tails


Den lille bladspindelen som strekker seg fra hovedstammen nær melon krøllene som den vokser, og er noen ganger referert til som en "grisehale". Grisen halen tørker som melon modnes og modner. Overvåke grisehale og begynne å se etter andre tegn på modenhet som gris haler tørr. Ikke alle meloner har denne lille stammen.

Sjekk Spot


Undersiden av melon, hvor den hviler på bakken er lysere i farge enn resten av vannmelon. Avhengig av variasjon bør dette være enten en lys gul eller krem ​​farge når moden, snarere enn blek grønn eller hvit vanlig når melon er ikke moden.

Klippe det Åpne


Den ultimate måten å sjekke modenhet er å kutte en kile fra melon. Løft kile ut og sjekke frøene. Modne meloner har svarte eller brune frø mens meloner som ikke er moden har ofte hvit eller lys-farget frø. Smak på melon, det er den ultimate testen. Forvente en søt smak fra en moden melon. Legg merke til de andre indikasjoner slik som fargen på bakken spot og lyden av dunk test for fremtidig referanse når du sjekker meloner i hagen.