Hovudside

Blue Spruce Pine Tree Fakta

by Walther

Blå gran (Picea pungens Engelm.) Gjør en dristig uttalelse i ethvert landskap setting. Furuen tilbyr blå-hued løvverk og en symmetrisk, pyramideform. En blå gran sorten koster mer enn et frø dyrket treet, men det gir mer konsistent form og farge. Blå gran frø produserer en svært variabel tre med blå-grønn, grønn-blått eller sølv-blå nåler. Bruk sortar å plante en rad med blå gran med konsistent form og farge.

Historie


Botanikeren Charles Christopher Parry oppdaget blå gran vokser på Pikes Peak i Colorado i 1862. botaniker George Engelmann heter treet i 1879. Colorado vedtatt blå gran som den offisielle statlige treet i 1939. Utah State Legislature også gjort blå gran staten treet i 1933 .

Funksjon


På 50 meter høy og 20 meter bred, vokser den standard blå gran furu for stor til å tjene som en stiftelse planting. Treet fungerer godt som et eksemplar, når plantet i en åpen plass og som et levende skjerm eller vindfang. Blå gran vokser på store plantasjer for bruk i ventiltreet markedet. Treet har ikke trelast verdi fordi veden er for sprø og har en tendens til å ha knop.

Geografi


De innfødte utvalg av blå gran furu inkluderer Arizona, Colorado, Idaho, New Mexico, Utah og Wyoming. Jule treplantasjer i Nordøst gjort det mulig for treet å unnslippe og naturalisere i Maine, Maryland, Massachusetts, New York og Pennsylvania.

Typer


En navngitt sorten er en podet tre som uttrykker en bestemt farge og form. For eksempel, utvikler Montgomery sorten sølv-blå bladverk og en småkuleform. Unnamed trær starte fra frø og demonstrere det genetiske mangfoldet av arter. For eksempel, produserer Picea pungens grønn-grå eller grønn-blå eller medium grønt bladverk og uregelmessig skjema. Andre dyrkede former inkluderer søyle, globed dverg og nedbrutt.