Hovudside

Companion Planting for Vegetabilsk Skadedyrkontroll

by Walther

Companion Planting for Vegetabilsk Skadedyrkontroll

Ledsager planting er en prosess ved hvilken forskjellige planter er sammenkoblet eller er gruppert sammen for å lage en kombinasjon av fordeler som gir gartneren med et større, sunnere høsting ved slutten av vekstsesongen. Planting skygge-elskende planter mellom sol-elskende, bladrike grønnsaker bidrar utnytte plassen mer effektivt. Vegetabilsk selskapsdyr planter kan også brukes til å kontrollere skadedyr.

Fordeler med Companion Planting


Fordelene med ledsager planting for skadedyrbekjempelse gå utover bare å redusere antallet skadelige insekter i hagen. Companion planting hjelper også trekke fordelaktig insekter til hagen og øker biologisk mangfold, noe som gjør miljøet sunnere. Skadedyrkontroll, gjennom følgesvenn planting, reduserer eller eliminerer behovet for plantevernmidler og andre kjemikalier i hagen, som reduserer antall syntetiske, oljebaserte kjemikalier lagt til jord, vann bord og atmosfære.

Borage og Companion Planter


Ifølge Golden Harvest Organics nettstedet, er borage en nyttig plante for hager som det bidrar til å avskrekke den skadelige tomat hornworm. Tomat hornworms har potensial til å defoliate hele planter og redusere deres evne til å produsere en avling. Sammenkobling eller gruppering agurkurt med planter, for eksempel tomater og poteter, samt de fleste andre hageplanter som er mottakelige for den hornworm, bidrar til å holde hagen fri for ett skadelig pest. Borage er også nyttig for sykdomsforebygging.

Kattemynte og Mint Planter


Kattemynte og andre planter i mint familien er svært gunstig for å redusere antallet skadelige skadedyr som besøker hagen. Kattemynte, spesielt, bidrar til å holde unna japanske og loppe biller, bladlus, snutebiller og andre insekter. Holde disse skadelige skadedyr ut av hagen reduserer skaden de kan gjøre for å bladene av grønnsaker, for eksempel tomater, squash, bønner, kål og mange andre planter.

Skadedyrkontroll med Companion Planting


Noen planter ikke avskrekke skadeinsekter fra hagen, men i stedet tiltrekke dem deretter kaste dem naturlig. Den fire anlegget er en slik type som trekker japansk biller til det, som dør etter å ha spist bladene. Legge til fire planter hele hagen bidrar til å få japansk biller ut av grønnsaker og fjerner dem uten plantevernmidler.