Hovudside

Hvordan å tvinge Spring pærer innendørs

by Walther

Hvordan å tvinge Spring pærer innendørs

En av mest forfriskende severdigheter å se i dypet av vinteren er en beholder med vårløker som tulipaner, krokus eller påskeliljer i ditt hjem. Ved å tvinge vårløker, manipulere dem i krukker med planter og utsette dem for deres nødvendig kald dvalen, kan du lure dem til å vokse i ditt hjem som om det allerede var våren. Kjøpe pærer tidlig på høsten og umiddelbart plante i beholdere og utsette dem for kaldt slik at ved midtvinters kan du se de nye blomstene vokse og blomstre på stuevinduskarmen.

Bruksanvisning


•  Fyll 6-tommers plastbeholder med plantejord rundt 40 til 50 prosent fulle. Kontroller at du har en beholder med bunndreneringshull. Alternativt, hvis du har massevis av pærer eller store størrelse pærer, kan det være lurt å bruke en større beholder som er 8, 10 eller 12 inches i diameter.

•  Plasser vårløker, spisse siden opp, i beholderen ved å forsiktig lunt dem i jorda. Plasser pærene tett sammen med ikke mer enn 1 cm mellom dem.

•  Scatter mer potting jord oppå pærene slik at deres spisse tupper er ikke mer enn 1 til 2 inches under jordoverflaten. Store pærer som hyasint, påskelilje og tulipaner kan plantes med så mye som 5 inches av jord over dem, men små knoller som krokus, drue hyasinter, Snøklokker eller dverg iris må ikke være dypere enn to inches.

•  Vann beholderen til grundig fukte jorda og pærer. La vannet fullt renne ut de nederste hullene. Vanning er gjort lettere hvis jord linje i trinn 3 er 1/2 til 3/4 tomme under kanten av beholderen for å fange opp vannet og hindre at jord fra vasking av når man helle vann på.

•  Plasser plantet beholderen på et kjølig og tørt sted der temperaturen er mellom 35 og 45 grader F for en varighet på 14 til 15 uker. Velg en ekstra kjøleskap, eller kanskje et mørkt hjørne av et uoppvarmet garasje vil være nok. Sørg for at beholderen ikke vil bli utsatt for temperaturer under 30 grader F så pærer 'røtter eller organer vil ikke bli frosset i løpet av chilling behandling.

•  Monitor beholderne hver syv til ti dager, rørende jordoverflaten med fingeren. Vanne potter å holde dem fuktig, men aldri soggy. Føl deg fri til å fjerne containerne fra kjøleskapet til vann, men alltid la vannet fullt renne vekk før du legger pottene tilbake i kjøleskapet.

•  Kontroller jordoverflaten tettere etter den 10. uken av kulde behandling for fremveksten av den første hvite blad eller stilk spirer fra pærene. Noen arter vil ta så lang tid som det 16. uke før plantene rote gjennom jorda.

•  Flytt pottene fra den kalde behandlingsområdet når hvite tips dukke opp fra jorda. Legg dem i en varm, solrik beliggenhet som ideelt sett vil si mellom 55 til 70 grader F. Dette eksponering til varme og lys vil gjøre de hvite skuddene bli grønn og begynner å vokse raskere. Ikke sette pottene på toppen av en radiator eller for nær en varmekilde. Varmen vil tørke ut jorda raskere og du risikerer pærene vokser for fort eller med vanskelige Ratene i beholderen.

•  Fortsett å overvåke beholde jord og vann etter behov for å holde det fuktig. Etter at du har vann, bør du vurdere å rotere beholder 180 grader slik noen skjeve av anlegget skyter mot lyset er redusert.