Hovudside

Hvilke Ugressdrepere å bruke for Fall Thistle Sprøyting

by Walther

Hvilke Ugressdrepere å bruke for Fall Thistle Sprøyting

Tistler er plagsomme ugress som kan invadere plener og hager og velde attraktive planter. Noen tistel varianter, for eksempel moskus tistel, er biennale, og spres bare av frø, mens andre - som for eksempel Canada tistel - spredt av både frø og krypende røtter, noe som gjør dem mye mer seig og vanskelig å utrydde. Uansett typer tistel er plager deg, kan du fjerne dem ved å målrette dem med de riktige ugressmidler og bruke behandlinger på den beste tiden.

Thistle Life Cycles


Canada tistel begynner å vokse i løpet av våren, begynner blomstring ved begynnelsen av juni og når full blomst rundt midten av juni. Av juli har frøene som vil hjemsøke plenen din neste sesong er produsert. Nye skudd komme fra tistel i september, og overleve frem til november. Fjerning av disse skuddene bare stimulerer gjenvekst fra underjordiske knopper; selv med alle topp vekst ødelagt, kan re-veksten fortsatt forekomme opp til et år senere. Musk tistel og bull tistel form fra en rosett i løpet av våren sitt første år; frøet bærende stilk følger det andre året.

Glyfosat ugressmiddel


Den beste herbicid til bruk på tistel er glyfosat, fordi det er et systemisk herbicid som er tatt gjennom bladene, og distribuert til alle deler av anlegget, inklusive røttene. Den beste tiden å bruke bladugressmidler (ugressmidler brukes på bladene) er i løpet av høsten ettervekst, før tistel har hatt en sjanse til frø; dette er også når røttene er mest sårbare. Ifølge Purdue University nettsted, kan man riktig timet bruk av ugressmiddel resultere i 50 til 90 prosent kontroll på shoot gjenvekst i opptil et år senere.

Applikasjons Teknikker


Sørg for at du får best mulig ytelse ut av glyfosat ved aldri å bruke det når jorda er tørr; Jorden bør være fuktig fra jordoverflaten ned i undergrunnen. For å unngå å drepe bladene før de kan translocate den kjemiske ned til røttene, bruk glyfosat i en 2.5 prosent konsentrasjon. Gjelde når skuddene er minst 8 inches høy, og fremme effektiv distribusjon gjennom anlegget ved å bruke glyfosat når Thistle Bladene er grønne, unwilted og fri for skader forårsaket av tørke, frost, insekter og sykdom. Avstå fra å klippe tistel i minst 10 dager etter søknad. Søke igjen neste vår, før blomsterknopper har en sjanse til å åpne.