Hovudside

Hvordan Skjerp Stihl motorsag

by Walther

En elektroverktøyet er bare så effektiv som de delene som komponerer det. Holde delene i forskriftsmessig stand vil sikre at din makt verktøy aldri mister sin effektivitet. Vingene på en motorsag trenger å være skarp. Sløve kniver gjør arbeidet vanskeligere og øke risikoen for skader. Følg disse trinnene for å skjerpe din Stihl motorsag blad.

Bruksanvisning


•  Innse når bladet må skjerpes. Å vite når skarphet er nødvendig, kan du redusere risikoen for over skjerpe bladet, noe som kan resultere i en kortere blad liv. Hvis motorsagen ikke er å kutte i en rett linje, eller du merker en fin sagflis fremfor saw chips, så det er på tide å skjerpe bladet.

•  Kontroller at motorsagen er riktig strammet og ikke løs. Før skjerpe kjeden, må kjedet være i normal spenning. Dette trinnet vil gjøre selve skarphet enklere, ettersom det er vanskelig å skjerpe en løs kjede.

•  Bruk riktig størrelse filen for din Stihl motorsag. Motorsager krever forskjellige målere og filer, avhengig av modell. Konsultere side 11 av "Sharp Råd for Chain Saw eiere" (se referanser) for å finne riktig størrelse fil for sagen.

•  Finn master cutter. Dette er kutteren som har den korteste toppen lengde og betegner hvilket ledd som gjør mest arbeid. Skjerp kniven til riktig vinkel i henhold til din motorsag spesifikasjoner. Spesifikasjonene variere avhengig modell; brukerhåndboken eller Stihl kundeservice representant vil være i stand til å svare på noen spørsmål angående riktig vinkel.

•  Skjerp de rester kuttere, ved hjelp av master cutter som en retningslinje. Når master cutter er skjerpet, skjerpe hver av de resterende kniver til master cutter lengde og vinkel. Bruk calipers å sikre at du har nådd riktig lengde. Arbeide fra den ene siden av kjeden til den andre. Bruk en runde, og arbeidet fra innsiden til utsiden.

Tips og advarsler


  • Sjekk med din Stihl forhandleren for verktøy for å skjerpe din Stihl motorsag og for tips om hvordan å skjerpe den. Stihl forhandlere er eksperter i å jobbe med Stihl utstyr og kan gi deg verdifull informasjon.
  • Skarphet motorsager er farlig. Bruk alltid riktig pleie. Hvis du er usikker eller ukomfortabel med skarphet motorsagen selv, ta kontakt med din Stihl forhandler. Ikke stole utelukkende på denne artikkelen.