Hovudside

Hvor lenge før Vegetabilsk Frø Bli planter?

by Walther

Hvor lenge før Vegetabilsk Frø Bli planter?

Prosessen med en vegetabilsk spirende frø inn i et anlegg er kjent som spiring. Ulike grønnsaker spire og vokse til planter på ulike priser. Jordtemperatur påvirker også spiring hastighet. Grønnsaker som ikke har vist tegn til vekst i den tidsrammen anses normalt for arten kan ha problemer gartneren trenger for å ta opp.

Quick-spirende Grønnsaker


Salat og Vining grønnsaker som agurk, squash og meloner alle har spiring tider av ca tre til fem dager, noe som gjør disse de raskeste fremvoksende grønnsaker i hagen. Løk vanligvis spire i fire til seks dager under de fleste forhold.

Tregere spirende Grønnsaker


De tregeste spirende grønnsaker er okra, tomatillo og aubergine, som alle kan ta så lenge som ni dager å spire. Alle de andre grønnsakene faller mellom de tre-dagers tidsramme for raske spirende grønnsaker og ni-dagers periode av de tregere spirende arter.

Jord Temperaturer


Jordtemperaturer spille en del i spiring rate. Jo varmere jorda raskere spiring oppstår. Også mange arter har en minimum jordtemperatur hvor spiring vil skje. Frø plantet i jord kulere enn minimumstemperaturen kunne forfalle før de spirer, ødelegge ethvert mulig sjanse for vekst.

Lufttemperatur


Når anlegget spirer og kommer ut av bakken, spiller temperaturen i luften en del i sin vekst. Cool-sesongen avlinger som salat, kål og løk vokser best i kjølige temperaturer på tidlig på våren. Varmere-sesongen avlinger som agurk og meloner gjør best i de varmere sommertemperaturer.