Hovudside

Meyer Lemon Trees

by Walther

Meyer sitron treet er en sitrusfrukt plante dyrkes for sitt milde frukt som er søtere og mindre syrlig enn de fleste sitroner. Tynn hud og lett blåmerker, ikke Meyer sitron ikke skipet godt, og er derfor ikke allment tilgjengelig kommersielt. Planten vokser utendørs året rundt i mildt klima som vanligvis oppholder seg over frysepunktet, og treet kan overvintret innendørs andre steder.

Identifikasjon


Meyer sitron (Citrus x Meyeri) er ikke en ekte sitron treet. Kategorisert som en sur appelsintre, er anlegget antas å være en krysning mellom en ekte sitron, og en mandarin appelsin eller en søt appelsin. Treet kommer 6 til 10 meter høy når dyrket på en dverg rotstokk og 12 meter høy når dyrket på sin egen rotstokken. Anlegget har mørkegrønne, blanke blader og blomster gjennom hele året med duftende, hvite blomster som har en lilla basen. Frukten er gul med en oransje skjær, og tyngste fruktproduksjon oppstår på våren og høsten.

Historie


Meyer sitron treet først kom i USA i 1908 da Agricultural explorer og US Department of Agriculture ansatt, Frank Meyer, samlet et utvalg av treet i anleggets opprinnelige Kina og brakte den tilbake til USA for dyrking. Frukten fikk en god mottakelse, men ved midten av 1940-tallet anlegget ble utestengt fra å vokse og de fleste trær ødelagt da de ble oppdaget å være symptomfrie bærere av tristeza, en dødelig sitrus virus. Heldigvis California selskap Four Winds Growers oppdaget en virusfri Meyer sitron utvalg på 1950-tallet, som ble utgitt i 1975 av Universitetet i California under navnet "Forbedret Meyer Lemon."

Voksende Krav


Meyer sitrontrær kreve en full-sol sted utendørs og sterkt lys fra en østlig eller sørlige vinduet innendørs. Hold jorden jevnt fuktig de fleste månedene i året, og la de første to inches av jord tørke ut i vinter. Gjødsle hver sjette uke fra våren gjennom høsten med en sitrus gjødsel. Opprettholde fuktighetsnivået rundt innendørs vokst trær på 50 prosent ved misting plantene regelmessig, plassere skuffer fylt med småstein og vann i nærheten plantene, og holde trærne bort fra å tørke oppvarming kanaler og radiatorer.

Potensielle problemer


Meyer sitrontrær er utsatt for skadedyr som skala insekter, edderkopper midd, whiteflies og bladlus. Behandle etter vaskeanlegg med en sterk spray av vann og gjelder insekt såpe eller hagebruk olje.

Vanlige Meyer sitron tre sykdommer inkluderer fotråte, fettete spot, Melanose og forderve. Bruker den riktige soppdreper og sviske ut og ødelegge infiserte plantedeler.