Hovudside

Hvordan Grow Seeds Upside Down

by Walther

Hvordan Grow Seeds Upside Down

Voksende frø opp ned er ikke din hverdag hage oppgave, men noen gartnere tar til opp ned planters for planter som tomater og jordbær, som gjør det bra i slike forhold. Fordelen for disse typer planter er at frukten henger direkte ned, slik at den holder seg ren og fri for smuss. Plantene vokst opp ned trenger ekstra oppmerksomhet, for eksempel daglig vanning og hver fjortende dag befruktning for å sikre sine spesielle vekstforhold ikke hemme deres utvikling.

Bruksanvisning


•  Plasser frøene på en våt stykke bomull batting eller papirhåndkle å spire dem. Hold vatt eller håndkle fuktig til frøene begynner å spire. Velge varianter av planter som ikke har tung frukt - eller ikke vokser for stor - for å redusere belastningen på anlegget.

•  Skjær en 2-tommers diameter hull i bunnen av fem gallon beholder med verktøyet kniv. Snu beholderen høyre vei opp, deretter fylle med potting mix, forlater rundt 2 inches av plass på toppen.

•  Poke en rekke ventilasjon / vannhull i toppen med verktøyet kniv. Dytte en egen to hull på hver side av toppen og træ gjennom tau eller kjetting du vil bruke for å henge før du lukker lokket og snu beholderen igjen.

•  grave et lite hull i potting blanding med en finger gjennom hullet skjære inn i bunnen av beholderen. Plasser frøplante i hullet, og fylle resten av beholderen opp med potting mix. Sikre frøplante er tett pakket inn i beholderen, med bladene poking gjennom hullet.

•  Snu opp ned planter og henge den i et solrikt sted. Vanne det daglig for å holde på fuktigheten i jorda.

Tips og advarsler


  • Hvis du finner ut at frøene ikke vokser godt opp ned, prøv å vokse en frøplante to eller tre uker i en liten beholder, som et egg kopp eller papir kopp, og deretter plante den i opp-ned planter.
  • Det er nødvendig å spire frøene før transplantasjonen, som frøene kan avføle tyngdekraften og vil ikke spire opp ned.