Hovudside

Slik fjerner Vin flekker fra Ull Sweaters

by Walther

Slik fjerner Vin flekker fra Ull Sweaters

Ull er et naturlig fiber som må få spesiell omsorg for å holde seg i best mulig tilstand. Når din ullgenser er farget med vin det er best å reagere raskt før vinen soaks for langt inn i ullfibrene. Milde fjerning teknikker og forsyninger er best når du tar en vin flekken, eller noen annen flekk, fra ull, som for mye uro eller skrubbing kan strekke ut og skade fibrene i din genser.

Bruksanvisning


•  Legg din ullgenser på et flatt underlag. Trykk tørkepapir inn i ull til veke ut vinen flekken. Avhende tilsmussede tørkepapir og fortsette å suge opp sølt vin til det ikke mer vin overføringer til håndklær.

•  Dekk resten av vinen flekken med bordsalt. Forlate bordet salt på ull i 20 minutter slik at den kan trekke ut mer av vinen fra fibrene. Pensle salt frem din genser eller riste den av utenfor.

•  Bland en del hvit eddik til to deler vann i en bøtte. Fukt en svamp med fortynnet eddik løsning og klem ut overflødig væske. Svamp resten av vinen flekken på din ullgenser med eddik-gjennomvåt svamp.

•  Fyll tom bøtte med kaldt vann og tilsett et par capfuls av mild hånd-vaskemiddel laget for ullplagg. Sug din ullgenser i såpevann i 30 minutter før forsiktig hånd-vaske den for å fjerne eventuelle gjenværende vin flekken.

•  Skyll genser i kaldt vann inntil vannet er klart. Legg genseren ned på et håndkle og rulle håndkleet opp for å trekke ut vann. Gjenta dette flere ganger til genseren er bare fuktig; legge din genseren på et tørt håndkle å fullføre tørking.

Tips og advarsler


  • Skyll en vin flekken med vann umiddelbart for å vaske ut flekken. Suge bare farget del av ullgenser.
  • Svamp sta vin flekker med isopropanol for å løfte flekken.