Hovudside

Hvordan identifisere Syriner

by Walther

Hvordan identifisere Syriner

Duften av syriner mai vekker minner om bestemors hage og nostalgi for fjærer gått. Utover sin karakteristiske parfyme, syriner har andre enkle å identifisere funksjoner. Syriner er en del av anlegget familien Oleaceae, oliven familien, som også inkluderer Forsythia, sjasmin og aske. Syriner er innfødt til Øst-Europa og regioner i Asia fra Afghanistan til Japan. De kan leve i hundrevis av år, trives i nesten alle jord og tåler tøffe værforhold, blomstrende hjertelig år etter år.

Bruksanvisning


Observere Lilac funksjoner


•  Gå til et område der syriner vokse - en hage, bakgård, park, botanisk hage eller hagesenter - i løpet av våren. Syriner og tre syriner er lettest å identifisere under blomstringen sesongen, fra mai til juni.

•  Berør, observere og undersøke alle deler av lilla planten, fra blader, blomster, bark og grener til lilla høyde og vekst vane. Det hjelper å ha en bok om syriner eller en hageplante guidebok for å bidra til å identifisere spesifikke lilla arter og hybrider.

•  Observer bladene. Syriner har glatte kanter blader som vokser i par rett overfor hverandre på grenen. De er middels til mørk grønn, ofte enkle og kan være hjerteformet, oval med spisse tupper, lanse-formede eller liten. I løpet av høsten, noen lilla arter blir bart tidlig siden bladene raskt gul og frafalt.

•  føle, lukte og se på de prangende blomst klynger. De kan være duftende med en søt, duggvåte eller krydret parfyme. Lys lilla-lilla farge er mest vanlig, men lilla blomster kan også være rosa, blå, lilla, fiolett, magenta, hvit eller bi-farge. De spiselige, fire-petal buketter kan være enkel eller dobbel. Er kronbladene spisse, avrundet, kopp bakover eller fremover? Den modne frukten er en tørr brun kapsel som deler seg i to for å avsløre frøene. Japanske tre syriner har skummet, kremet-hvite blomst klynger.

•  Undersøk bark. Lilla busker har spraglete, medium-brun bark som enkelt skreller av i vertikale striper som den modnes. Legg merke til spiral vekstmønster på de eldre grener. Grønne lichen kanskje vokser på grenene. Lichen har en nyttig, symbiotisk forhold med syriner; det er et tegn på ren luft. Hvis barken er dekorativ, glanset rød-brun og ridged med horisontale lenticles (linjer), som kirsebærtre bark, er lilla en japansk tre lilla.

•  Undersøk vekst vane av syrin. Er det en vase-formet busk eller et avrundet treet? Dwarf lilla busker vokser bare fire-til-seks meter høy. Regelmessige syrin busker vokse åtte-til-12 meter høy. Hvis lilla er et lite tre om 15-til-20 meter høye med mørke grønne blader, er det mest sannsynlig en japansk tre lilla eller andre tre lilla.

Lilac Arter


•  Se etter en Syrin, eller vanlig syrin, hvis du vil ha den klassiske hage syrin. Native til Sørøst-Europa, er det mai-blomstringen vanlig syrin basen for hundrevis av lilla kultivatorer og hybrider, inkludert Hyacinth syriner, Preston hybrid syriner og Lemoine franske hybrider. Denne lilla har en tendens til å spire ut mange skudd, eller suckers, på sin base.

•  Prøv japanske tre syriner og Pekin syriner (Syringa reticulata og Syringa pekinensis) hvis du vurderer en vakker, men hardfør og sykdom motstandsdyktig, små, blomstrende tre. Native til Nord-Japan og Kina, henholdsvis, disse syrinene blomstrer i juni og er ideell for landskaps- og gateplantings. Gode ​​varianter: Ivory Silk og Chantilly Lace japansk tre syriner eller Kina snø Pekin syrin.

•  Plant den naturlig dverg Meyer lilla, Syringa meyeri Palibin, hvis du vil ha en lilla som fungerer godt som en kompakt, tett hekk eller busk grensen som trenger litt beskjæring. Pulver-mugg motstandsdyktig, vokser det fire-til-seks meter høy med små blader og masser av duftende, rosa-lilla blomster som blomstrer i slutten av mai.

Tips og advarsler


  • Deltar på en lilla festival eller botanisk hage tilbyr en sjanse til å observere - og lukte - hundrevis av lilla varianter. De fleste syriner vokser best i USDA Plant hardførhet Soner 2-7.