Hovudside

Mugg Remedy for Potteplanter

by Walther

Mugg Remedy for Potteplanter

Mold er en sopp og kan finnes nesten overalt hvor det er fuktighet og luft. Det strømmer på noe organisk, inkludert klær, tre og papir. Noen muggsopp vokser på bladverket av potteplanter og i potting jord. Fordi mugg kan føre til tett nese, influensalignende symptomer, svimmelhet, og minne og hørselstap, fjerne så mye mugg som mulig fra deg hjem, blant annet fra dine potteplanter.

Fjern Mold


Finn ut om formen på anlegget ditt er sovende eller aktive. Sovende mold er tørr og pulveraktig. Aktiv mugg ser myk og uklar. Hvis formen er pulveraktig, sette gummihansker på, ta anlegget utenfor, og tørke bladene med en løsning av 1/4 oz. natron og en gallon vann. Repot din plante i frisk, godt drenert potting jord og en ny pott. Hvis du er bekymret for muggsopp i den nye jord, sterilisere jorda i en 200-graders ovn i 30 minutter. Vask potten i varmt vann med 1 ss. blekemiddel.

Hvis formen er aktiv, fjerne den skadede blader og blomster, og repot anlegget ditt. Kjøp en soppdreper fra ditt lokale hagesenter, og bruke den til den skadede anlegget samt til andre planter, spesielt de i samme rom.

Forhindre Mold


Mugg på husholdningsanlegg er et tegn på noe annet galt med dem, så forebygge sykdom ved å sørge for at de får nok sollys og mat. Du kan også forhindre mugg fra vokser i jord og på plantene dine ved å ikke over-vanning plantene dine og gjør at pottene har dreneringshull og noen steiner i bunnen.

Det er dokumentert at voksende engelske Ivy kan redusere mengden av mugg samlet i hjemmet, ifølge Kenneth Kim, MD, av Allergi, astma og Respiratory Care Medical Center i Long Beach, California.

Forskerne plasserte muggent brød i en container og hunden avføring i en annen. De målte hvor mye av hver kontaminant var i luften i beholderne. Deretter plasserte de engelske Ivy i hver container. Etter seks timer ble 60 prosent av formen fjernes fra luften i brød beholderen og 58 prosent i feces beholderen. Etter ytterligere seks timer, 78 prosent av den luftbårne mold var borte, og 94 prosent av de luftbårne avføring var borte.