Hovudside

Kjøttetende planter i hjemmet hager

by Walther

Kjøttetende planter i hjemmet hager

Den Venusfluefanger (Dionaea muscipula) kan være den mest kjente kjøttetende plante, men gartnere som ønsker å legge til kjøttspisere til sine plantesamlinger faktisk kan velge fra et utvalg av mer enn 600 arter i ni plantefamilier. Noen vanlige kjøttetende planter som gjør det bra i hager i Nord-Amerika inkluderer pitcher planter, sundew, bladderwort og tettegras.

Darwins hage


En av de første mennesker til å eksperimentere overdådig med innføringen av kjøttetende planter til et hjem hage var Charles Darwin, og mange av de artene han plantet vokser fortsatt i dag i hagen og drivhus rundt Down House hvor han bodde for en tid i England. Den store tenkeren tilbrakte mye tid i hagen sin og ble så fascinert av kjøttetende planter som han skrev mye om dem.

Identifikasjon


Barry Rice, forfatter av "Growing kjøttetende planter," er en fremtredende amerikansk ekspert på kjøttetende planter. Han definerer dem som planter som må åpenbart være i stand til å fange byttet med en viss tilpasning, for eksempel en felle, og evne til å fordøye byttedyr i en slik form at de kan absorbere. Til slutt må de være i stand til å absorbere næringsstoffer. Ved hans konto, ville den største kjøttetende plante for hagen din være i slektene Nepenthes, som inkluderer den tropiske pitcher plante, og Triphyophyllum, hvis vinstokker er så store at de har muligheten til å spise skapninger så store som frosker.

Typer


Flertallet av kjøttetende planter vokser best i forhold som ligner en myr, så hvis du har et vått område av hagen din, er det en mulig plassering for en kjøttetende plante samling. Noen kjøttetende planter, slik som den Utricularia og Aldrovanda, faktisk blomstre med sine feller helt under vann, slik at det er mulig å innføre dem i områder i og rundt dammer. I mellomtiden vil den meksikanske Pinguicula Gigantea vokser godt på en solrik vinduskarm. Det ser pen, selv om bladene har en slimete følelse å berøre.

Betraktninger


Både Det internasjonale kjøttetende plante Society og den botaniske Society of America oppfordrer perspektiv gartnere planlegger å legge til kjøttetende planter til hagene sine til å utvise forsiktighet og ansvar å sikre de planter eller frø. Mange av disse uvanlige planter er på listen over truede dyrearter, så det er aldri tillatt å samle dem som de vokser vilt. ICPS kjører en frøbank for sine medlemmer, men.