Hovudside

Hvordan å kutte ned en Moth Orchid

by Walther

Hvordan å kutte ned en Moth Orchid

Orkide (Phalaenopsis) er ofte funnet for salg i dagligvarebutikker og barnehager, og er en av de enkleste orkideer å vokse innendørs. Moth orkideer belønne vanlig omsorg med multiflowered pigger. Blooms er langvarig, og kommer i en rekke farger fra hvitt til lavendel. Forsiktig beskjæring og kutte tilbake kan oppmuntre din Orkide å produsere flere tømminger av blomster eller blomstrende toppene hver sesong.

Bruksanvisning


•  Tørk dine beskjæring saks 'kniver med alkohol før hver bruk. Moth orkideer er relativt hardfør, men kan falle byttedyr til sykdommer innført gjennom beskjæring sår.

•  Beskjær hver orkidé blomstre etter at den blekner og visner. Gjør beskjæring kuttet ved basen av blomsten, ved siden av pigg. La det være litt av blomsten base bak for å unngå å kutte i kjøttet av pigg. Fjerne brukt blossoms omdirigeringer orkide voksende energi og kan oppmuntre den til å produsere nye blomster nær beskjæring nettstedet.

•  Skjær tilbake Orkide blomstring pigg som det begynner å dø tilbake. Som blomst pigg aldre, vil det slå woody og brun. Hvis din orkide planten er 2 år gammel eller eldre, kutt blomstring pigg tilbake etter hvert som den dør tilbake. Gjør hver beskjæring kutte en tomme i den friske stammen vev, like over nærmeste blomst grenen. Hold skjære før du skjærer den av på jorda linje, hvis det er nødvendig. Dette gradvis cutting tilbake kan oppmuntre noen av de eksisterende blomster nettsteder til blomst igjen. Orkide kan vente til pigg dør tilbake til jorda nivå og deretter produsere en ny spiss. Yngre møll orkideer ikke har nok rot masse eller lagret energi til reflower på tilbrakt pigger. Når en ung Orkide er pigg begynner å brun og dø tilbake, klippe den tilbake til jorda linje. Anlegget vil produsere en annen blomstring pigg slutt.

•  Skjær Orkide blomstring pigg hvis det ikke dø tilbake. Noen orkideer pigger vil bare fortsette å bli lengre og lengre, og produserer et par små blomstrer ved utgangen av den hengende, hengende pigg. Estetiske grunner, kutt blomstring pigg tilbake til jorda linje våren. Orkide vil nå ha mer energi til å vie til å vokse mer blomster på nye eller eksisterende pigger.

Tips og advarsler


  • Beskjæringssakser med sakse handling - begge knivene beveger seg - og tynne bladene er best for beskjæring orkideer.
  • Du kan oppmuntre en møll orkidé å produsere nye pigger eller blomster etter beskjæring ved å redusere orkide temperatur ved 8 grader Fahrenheit for fire uker.