Hovudside

Trær Berørte av Pine Wilt Disease

by Walther

Trær Berørte av Pine Wilt Disease

Furuskogen nematode (Bursaphelenchus xylophilus) forårsaker furu wilt. Furutrær påvirket av furu wilt sykdom wilt og dør vanligvis i løpet av få måneder, men noen ganger et tre kan overleve i mer enn et år.

Infestation


Furuskogen nematode er en parasittisk orm som overføres fra furu til furu med en barkbille kalles furu sawyer (Monochamus carolinensis). Furu sawyer borer inn i treverket og reproduserer. I sommer, voksne furu sawyers dukke opp fra furutrær og fly til nye trær. Hvis billen er bærer furuskogen nematode, det sprer seg til de nye trær.

Symptomer


En infisert treet begynner å wilt, og sine nåler snu en kjedelig grønn eller gul-brun. Grenene henge ned, og harpiks ikke lenger strømmer til grenene. I varme, tørre forhold, dør treet raskt. Nålene bo festet til treet for opp til seks til tolv måneder etter at treet har dødd.

Behandling


Furu wilt har ingen kur når det infiserer et tre. Men en ny forebyggende behandling for furu Wilt ble tilgjengelig i 2006. En insekticid-nematicide inneholdende det kjemiske Abamectin kan injiseres inn i bagasjerommet i en uinfisert treet. Dette injeksjon beskytter treet fra furu wilt om lag 95 prosent av tiden i ca tre år. Imidlertid injeksjoner krever en stor mengde av produktet og er kostbart.