Hovudside

Naturlige Problemer med Globe Willow Trees

by Walther

Naturlige Problemer med Globe Willow Trees

Globe selje (Salix matsudana Navajo) er ikke en gråtende selje, men har en rund, opprett vekst vane og en enkelt stamme. Globe selje er innfødt til Kina, men tilpasset Great Lakes-regionen og ørkenen sørvest USA. Med en høyde og spredning på 40 fot ved forfall, er kloden selje en av de første trærne til grønn opp om våren. Dessverre, som de fleste piletrær, er det notorisk kortvarig og utsatt for en rekke naturlig forekommende problemer.

Sprø Wood og korte liv


Plant kloden willows for sin skjønnhet, men ikke bli for knyttet til dem. I likhet med andre medlemmer av Salix familien, er kloden selje naturlig kortvarig, og nådde modenhet på 30 år og synkende etter det. Sin sprøtt, mykt tre vokser raskt og er utsatt for storm skade og splitting ved avdelings crotches. Forsiktig beskjæring for å redusere vekten i kalesjen kan bidra til å forlenge levetiden. Husk at beskjæring sår selv kan invitere sykdom og sopp.

Sykdom og sopp


Vær på utkikk etter bark sykdommer i verden vier. En av de verste er slim fluks sykdom. Symptomer inkluderer en stinkende, skummende slim som oser fra gren bark. Den oser er fra bakteriell aktivitet inne i grenen, som tvinger saft ut under press. Det finnes ingen kur for slim fluks. Alt du kan gjøre er å kontrollere at treet ikke får nok vann, og skjære vekk de døde og syke tre hvor du kan. Rene beskjæring verktøy etter bruk for å unngå overføring av sykdommer til andre trær.

Cytospora canker påvirker også kloden selje, spesielt i stressede trær. Det sopp angrep kvister og grener, og kan til og med flytte tilbake inn i bagasjerommet, drepe treet. Det eneste rette er å kutte ut alle de svake tre, holde jorda fuktig og luftet, og gjødsle hver vår med 10-10-10 gjødsel for å øke nitrogen og redusere stress.

Skadeinsekter


Hold et øye for feil på blader og badebukser. Gigantiske selje bladlus kan angripe to ganger i året, vår og høst. Som de beiter på bark og kvister, utstråler de en klebrig stoff som kalles honningdugg. Noen ganger forveksles med flått på grunn av sin store størrelse, er gigantiske selje bladlus lett drept av insektmiddel imidakloprid.

Insekter som lever av andre trær, som edderkopp midd, teltlarver, gresshopper og horn ormer, også beiter på kloden selje, men er ikke sannsynlig å drepe en med mindre sine tall er enorme. Veie miljøhensyn før sprøyting en rekke kommersielle insektmidler for å drepe disse insektene. Du vil også trolig drepe fordelaktige insekter i prosessen.