Hovudside

Hva gjør du hvis en bok choy Blomster

by Walther

Hva gjør du hvis en bok choy Blomster

Et par bok choy (Brassica rapa var. Chinensis) blomster før innhøstingen trenger ikke å bety total fiasko. Blomsten stilkene viser de første stadiene av livets slutt for denne kule-sesongen vegetabilsk, betyr ingen flere blader for høsten. Da de første gule blomster vises, har du et par alternativer for å gjøre det beste ut av situasjonen.

Høste avlingen


Når en eller to bok choy planter sende opp en blomst stilken, resten av plantene generelt er ikke langt bak. På dette punktet, høste resten av bok choy planter ved å kutte hver plante ved basen, litt over jorda linje, med en kniv. Skjær forsiktig bort fra deg selv for å unngå skade. Desinfisere innhøstingen kniv i varmt såpevann eller en løsning av en del rubbing alkohol til 1 del vann. Bruk bok choy frisk eller oppbevar den i kjøleskapet i to til tre uker.

Plukke blomster


Den bok choy er spiselige blomster smaker best rett før de åpner. Hvis din bok choy avling begynner å produsere langstrakte stilker og blomster fra sentrum av hver plante, nappe av blomsten stilkene og legg dem til salater. Dersom anlegget har bare så vidt begynt å blomstre, kan du likevel få et blad avling. Plukke noen blader og smake på dem. Hvis de er woody, plukke resten av blomstene og kaste plantene på komposthaugen. Ellers høste de beste ømme blader og blomster stilker før du kasserer plantene.

Samle frø


Når bok choy blomster, kan du høste frøene. Tillate en gruppe planter å forbli stående - og gjerne 2-3 eller mer for pollinering formål - før blomstene slå inn frøkapslene. Som frøene modnes, pods skifte fra grønt til brunt som de tørker ut. Skjær av pods og legg dem i en papirpose for noen uker deretter bryte åpen pods og dumpe frøene i en egen papirpose. Lagre dem på et tørt sted til neste planting sesong. Riktig lagret frø kan være levedyktig i inntil fem år.

Forhindre Blomstrende


Bok choy bolter - blomstring og deretter gå i frø - raskt i varmt vær, men du kan bremse prosessen ved å dyrke dem fra frø på sensommeren og tidlig høst. I milde klima, plante bok choy i sen høst og vokse det gjennom vinteren. Bolting oppstår også når optimale våren temperaturer slå kaldt for en lengre periode, og så plutselig varme igjen. Planter som er større og mer moden blir påvirket mest av disse endringene i temperaturene. Du kan til og med vokse bok choy gjennom vinteren, selv i områder med milde frost. Bolting er mindre sannsynlig å skje ved å plante transplantasjoner som ikke er stresset, holde hagen luke-fri og opprettholde konsistente vann praksis. Se også etter bolt-resistente varianter som "Joi-choi" og "Chin-Chiang." Før du planter, må du huske på at dette anlegget kan spre invasiv i enkelte områder.