Hovudside

Kan du Gjenbruk Soil i et Earth Box?

by Walther

Kan du Gjenbruk Soil i et Earth Box?

«Earth Box" er en innendørs voksende system. Boksen er laget for å gi det meste av nødvendige betingelser for å opprettholde vegetabilsk planter inni den. I motsetning til andre systemer, betyr det ikke inkluderer et fullt spekter lys så det må være i nærheten av et vindu. Boksen er ikke hydroponic og bruker en jord blanding for miniatyr hager å vokse i.

Potting Mix


Earth Box voksende systemer bruker en vanlig blanding av ingredienser for deres jord medium. Potting blanding består av torvmose, vermikulitt og perlite. Når torvmose er tørket ut, blir det hydrofobe og vanskelig å fukte. Earth Box potting blanding inkluderer et fuktemiddel for å gjøre det enkelt for vann for å dempe jord. Vermikulitt øker vannbindingsevne av potting blanding og bidrar til å holde næringsstoffer i jordsmonnet. Perlitt som gjør blandingen mindre tett og tillater røtter til å trenge dypt ned i jorden.

Organisk Mix


Earth Box tilbyr også en organisk potting mix. Denne blanding er den samme som den normale variasjon, men uten vermikulitt. Den organiske blanding har også en organisk fuktemiddel. Standarder for økende organisk variere. Det kan ikke være nødvendig å ha en organisk plantejord for å ringe dine grønnsaker "økologisk dyrket." Siden organisk blanding ikke har vermikulitt, vil det ikke beholde så mye vann som standard Earth Box potting mix. Dette betyr at plantene dyrket i den organiske blanding vil må vannes oftere.

Gjenbruk av Soil


Jorden Box jord, organisk eller vanlig, kan anvendes seks til åtte ganger. Dette betyr at den samme jord kan brukes til å vokse seks til åtte avlinger av innendørs grønnsaker. Avhengig av klimaet der du bor, betyr dette at jorda skal vare i seks til åtte år. Etter åtte år, er jorda utslitt, og torvmose, vermikulitt og perlite har brutt ned. Jordas vann-holding kapasitet har sannsynligvis blitt redusert, og fuktemiddel ikke lenger fungerer. Det er greit å sette dette materialet i en utendørs hage, men det er ikke lenger egnet for innendørs voksende.

Innendørs voksende


Holde riktig mengde vann på innendørs anlegg er avgjørende. Fordi innendørs hager ikke har dyp jord, vann er raskt oppbrukt. Grønnsaker kan bli veldig store. Når en stor plante vokser i en liten beholder, kan det må vannes hver dag. Over-vanning er også en mye større bekymring enn i en tradisjonell hage. På grunn av den lille mengden av jord i et innendørs voksende system, er det lettere mettet. Mettet jord, hvis ikke tømt riktig, kan kvele en plantens røtter. Føler alltid jorda for å vite om et innendørs anlegg må vannes.