Hovudside

Trær for North Texas

by Walther

Området of North Texas inneholder fire forskjellige klima; Det er den høye luftfuktigheten av Gulf Coast, varme og tørke av halvtørre ørkener, kraftig regnvær i Midtvesten somre og kalde vinterfrysninger fra Canada. De beste trærne for regionen er dermed de som hardfør nok til å trives i dette været. De store byene i området er Dallas, Ft. Worth, Wichita Falls og Denton. Texas A & M Extension-området viser et antall trær godt tilpasset vokser i Nord-Texas.

Bradford Pear


Bradford pære (Pyrus calleryana) er nevnt som en god treet for nord Texas ved Texas A & M University Extension-området. Treet er også referert til som Callery pære og pryd pære og dyrkes for sine blomster og bladverk. Den løvtrær har oval, 2- til 3-tommers lang, læraktige blader som tar gul, oransje, lilla og røde fargetoner i høst. Treet blomstrer med 1-tommers lang blomst som vises i klynger av et dusin hver. Blomstene vises før bladene om våren og dekker hele treet. Bradford pæretreet vokser til en moden høyde på 30 t0 40 fot og trives i områder med fullt solen.

Desert Willow


Desert selje (Chilopsis linearis) er en liten størrelse innfødt Texas treet godt tilpasset vokser i Nord-Texas som sitert av Texas A & M University Extension-området. Bladverket av løvskog minner om piletrær, men trærne er ikke i slekt. Desert Willow blomstrer med klynger av trompet formet, lys rosa til fiolett blomster fra vår til høst. Treet er svært tolerant av tørre forhold og høy varme og vokser best i områder med fullt solen. Plant i godt drenert jord og ikke water. Treet vokser til en moden høyde på 15 til 20 meter med en lik spredning.

Honning Mesquite


Texas A & M University Extension nettstedet siterer honning mesquite (Prosopis glandulosa var. Glandulosa) som blant de gode trær for nord Texas. De små og mellomstore mesquite treet er utbredt i Texas og har 2-tommers lange torner. Treet blomstrer med duftende hvite etter våren regner etterfulgt av lange bønne pods som er en kilde til mat for dyreliv. Honning mesquite tilpasser seg godt til en rekke jordtyper unntatt soggy. Treet er både tørke- og varmetolerant og har evnen til å løse de nitrogennivåer i jordsmonnet. Honning mesquite vokser til en moden høyde på 30 meter og vokser godt i områder med fullt solen.