Hovudside

Hva kan få Rust Ut av stoff?

by Walther

Hva kan få Rust Ut av stoff?

Alt som trengs er en uforsiktig feilsteg og du har børstet mot noe rusten. Rust flekker er notorisk sta å fjerne. Flere husholdningsartikler kan bidra til å eliminere disse flekkene bedre enn tradisjonelle vaskemetoder. Bevæpnet med riktig informasjon, er det på tide å raide skap og sende rust flekker pakking.

Sitroner


Et naturlig milde sure, sitroner er svært effektive i å eliminere rust flekker på klær og tekstiler. Skjær en sitron halvert og presse saften over flekken. Hvis du ikke har noen sitroner, sitronsaft i en flaske fungerer like bra. Mette området og dryss salt over det. Gni salt inn i gjennomvåt flekken med en tannbørste for å komme inn mellom fibrene deretter sette stoffet ute i solskinnet. Kombinasjonen av sitronsaft og solskinn kan raskt eliminere rustflekker men kan også visne noen stoffer. Denne metoden kan ikke være trygg for mørk-farget stoff.

Kremortartari


For visse stoffer som tåler varme, kokende flekken seg å være meget effektiv for fjerning av rustflekker. Fyll en gryte med vann og legg 4 ts. av kremen av tartar til hver halvliter vann. Senk stoff i vannet og ta den med til en byll. Du vil være i stand til å se når flekken er slutt kokt ut; dette kan ta et par minutter. Når vannet er avkjølt, vri plagget ut og henge den utenfor tørke i sollys.

Eddik


Hvit eddik er en annen naturlig mild syrlig som ikke vil skade stoffer. Bruke eddik i stedet for sitronsaft før skrubbing det med bordsalt og sette den ute i solskinnet. Eddik vil ikke falme stoff som sitroner vil så dette er et trygt alternativ for mørkere stoff. Små rust flekker kan fjernes ved å bare tørke ren hvit eddik på dem med en ren klut eller svamp.

Kommersielle produkter


Flere kommersielle produkter hevder å ha rustflekk-fjerning evner. Se etter produkter som inneholder oksalsyre. Bruker aldri klor eller andre produkter som inneholder klor, da dette kan gjøre flekken permanent. Les produsentens anvisninger nøye for bruk og sørge for at det er trygt for din spesielle stoffet før du bruker den.