Hovudside

Hvordan Plant Dill Weed

by Walther

Hvordan Plant Dill Weed

Dill luke er en urt som ofte brukes i ulike oppskrifter, og for beising. Dill luke er grønn i fargen og har en ganske distinkt lukt som er lett gjenkjennelig for de fleste som har brukt eller dyrket det. Dill luke er ikke vanskelig å vokse, men i motsetning til enkelte andre planter, betyr det ikke gjøre det bra når transplantert, og bør dyrkes fra frø i hagen din. Dill kan vokse til en høyde på opp til 36 inches, men du kan høste som forlater lenge før plantene er så høye.

Bruksanvisning


•  Velg en plassering hagen din som mottar direkte sollys i løpet av dagen. Dill kan tolerere delvis skygge, men bør ha minst seks timer med sollys per dag. Plan om å plante dine dill frø tidlig på våren, om en uke før den siste frost.

•  Purke dill frø 1/4 tommers dypt ned i jorda. Plasser et frø hvert få inches til å begynne, du vil tynne plantene senere. Space radene 18 til 24 inches hverandre. Forsiktig rake jord over frøene etter at de er i jorden. Frøene skal spire og rote gjennom jorda i 10 til 14 dager.

•  Lett vanne frøene når de er i jorda.

•  Vent fire uker før tynning dill planter. Tynne den dill planter slik at du har en plante hver 12 til 18 inches.

•  Fjern eventuelle ugress som våren opp blant dill planter. Ugress vil konkurrere med dill luke for fuktighet og næringsstoffer i jordsmonnet, og vil svekke plantene dine. Trekk ugress ut av jorda, ta vare å fjerne hele rotsystemet.

•  Vann dill så jorda holder seg fuktig, men ikke over-mette jorda. Over-vanning kan føre til rot råte i de unge plantene.

•  Harvest-bladene på plantene når det er fire eller fem modne bladene til stede. Du kan også vente lenger for å høste hele greiner eller stilker av dill. Knipse grener av, eller bruke saks eller beskjæringssakser til rengjøring kutte dem gratis.