Hovudside

Jeg har grønne Frukt på min potet Plant

by Walther

Jeg har grønne Frukt på min potet Plant

Poteter er en stift i amerikansk kjøkken, og mange gartnere liker å dyrke sin egen. Poteter er lett å vokse, men en situasjon som hindres mange gartnere er å finne poteter med grønn hud.

Hvorfor Poteter bli grønn


Poteter grønt når de utsettes for lys, slik at potet å produsere klorofyll. Purdue University Extension hjemmeside streker at klorofyll i seg selv er ikke giftig, men at en annen substans produsert av eksponering for lys, er giftig en fargeløs alkaloid som heter solanine,. Den grønne klorofyll fungerer som et flagg advarer oss om tilstedeværelse av solanine. Solanin er også til stede i potetspirer.

Forhindre Grønne poteter


Poteter blir grønne når vokst for nær jordas overflate eller når de oppbevares i lyset. Hilling opp skitt eller halm rundt poteter i hagen og lagring høstet poteter i mørket vil hindre grønne flekker.

Ved hjelp av poteter med grønne flekker


For lett påvirket poteter, University of Illinois foreslår å fjerne spirer og grønn hud før matlaging de upåvirkede deler av potet. Men hvis poteten har skrumpet eller slått helt grønn, er det best å forkaste det.

Advarsler


Drexel University of Medicine anbefaler aldri å spise poteter som har innskrumpet eller slått grønt under huden, og å alltid kaste bort alle spirer. Hvis du opplever symptomer på solamine forgiftning etter å ha spist poteter, inkludert delirium, magesmerter, lammelse eller sjokk, ringe 911 umiddelbart.