Hovudside

Følgende Planter for hengende kurver i Shade

by Walther

Følgende Planter for hengende kurver i Shade

Det er bare ikke sommer uten noen grasiøs hengende kurver accenting en veranda, terrasse eller andre uterom. Noen ganger er disse områdene er delvis skyggelagt, noe som utelukker sol-elskende planter. Men litt skygge betyr ikke at du må skimp på fargerike blomster. Kjøpe hengende kurver allerede plantet, eller mikse og matche for en tilpasset kreasjon som kan trives i skyggen.

Storblomstrende planter


Fuchsia er vanligvis klassifisert som søyler eller tilhengere. Den etterfølgende formen er ideell for hengende kurver. Store, doble blomster på noen varianter ofte er ruffled eller kantet, og legger enda mer interesse. Som fuchsia, begonier er tilgjengelige i både stående og etterfølgende skjemaer. De etterfølgende versjoner ser nydelig i hengende kurver og de også blomstre mer voldsomt enn sine oppreist fettere. Begonier utmerke seg i filtrert skygge og gjøre ganske godt på en veranda eller under en markise. Andre store blomst alternativene inkluderer svart-eyed Susan vintreet, som også kan dyrkes innendørs, og Moonflower vintreet, som har duftende blomster som åpner om natten.

Liten blomstret Planter


Lobelia er like attraktiv som fyllstoff i hengende kurver eller som stjernen i showet på egen hånd. Cornell University voksende Guide bemerker at Cascade-serien er en etterfølgende rekke perfekt for hengende kurver. Lobelias gjør best i delvis skygge, spesielt i områder med intens sommervarmen. Lobelia blomster kan være rød, hvit, blå eller fiolett.

Søt Alyssum er en klassisk plante som danner en tett matte av rosa, lilla, hvitt eller aprikos blomster, ofte brusende over kanten av en hengende basket.These duftende blomster har ingen alvorlige skadedyr eller sykdomsproblemer. Sukkererter og verbenas er andre valg for å vurdere. Verbenas tåler varmt klima, men søte erter gjøre det bedre der somrene er mild.

Spiselige planter


Blomkarse, gammeldagse blomster med en lett duft, nyte sol eller delvis skygge. Semi-etterfølgende blomkarse er det beste valget for hengende kurver, og nådde en lengde på 2 til 3 meter. De blomstrer er spiselig og gjør en uvanlig tillegg til en salat. De spiselige Bladene inneholder et sunt nivå av vitamin C.

Kamille har luftig, delikat bladverk og små blomster som minner tusenfryd. Dette anlegget tåler delvis skygge og 2- til 3-fots stammer lage en Bountiful, overfylte hengende kurv. Høste blomster og tørk dem til å lage te. Spraglete jordbær er en annen kandidat. Jordbær dyrket i skyggen ikke produserer mange bær, men den spraglete blader er attraktive.

Løvverk planter


Løvverk planter virkelig skinne i skyggen. Nesten alle bregne gjør det bra i en hengende kurv. Struts bregner er store og dramatiske, mens asparges bregner har trådformete løvverk. Søtpotet vinstokker tilbyr også en overraskende utvalg av løvverk farger for å pynte opp et skyggefullt sted. Søtpotet løvverk kan være chartreuse, burgunder eller vanlig grønn. Når vinrankene blir for lang, bare klippe dem med en saks. Rackham plante, en annen lite vedlikehold alternativet, har også burgunder løvverk. Dette etterfølgende anlegg kan håndtere verken sol eller delvis skygge, og er lett startet fra borekaks.