Hovudside

Er det noe å varme i mikrobølgeovn for å gjøre det lukter bedre?

by Walther

Er det noe å varme i mikrobølgeovn for å gjøre det lukter bedre?

Mikrobølgeovn var en av de mest nyttige oppfinnelsene i verden for travle familier, men de har en tendens til å holde på til ubehagelig lukt. Hvis du ikke ønsker å ha kaffen som bare trengte en rask zap absorbere lukten av gårsdagens uhell flytende smør eller over-poppet popcorn, bruke noen praktiske triks for å få de dvelende lukter rett ut.

Sitronsaft


Kombiner en kopp vann med 2 ss sitronsaft. Bringe den til en byll i mikrobølgeovn og holde mikrobølgeovn på "High" i fem minutter. La bollen i mikrobølgeovnen i ytterligere fem minutter før du åpner døren. Tørk av alle innvendige overflater.

Nellik


Hvis sitronsaft ikke fungerer, gjenta prosessen, men legger fire eller fem fedd til vannet. Eller prøve å bruke halvparten av en hakket sitron, sammen med sin masse og svor, i stedet for sitronsaft.

Eddik


Skrubb interiøret i mikrobølgeovn med 100 prosent hvit eddik. La ovnsdøren åpen for å la det fordampe på egen hånd. Etter et par timer, vaske det ut med en blanding av oppvaskmiddel såpe og vann.

Bakepulver


Legg igjen en grunne bolle med natron i mikrobølgeovnen i noen timer eller over natten. Også prøve å kombinere det med eddik for å danne en lime, og skrubbe ned på innsiden av mikrobølgeovnen. Hvis mikrobølgeovnen fremdeles lukter dårlig, sjekk for å se om noen mat falt i eller eksploderte i ventilene.