Hovudside

Har du Skjær Stem Etter en Orchid Dies?

by Walther

Har du Skjær Stem Etter en Orchid Dies?

Planter er delt inn i familier, og orkidéfamilien er den nest største med mer enn 20.000 arter: Den største er solsikken familien. Orkideer kan finnes i nesten alle habitat, med de fleste arter som opprinnelig funnet i tropene. Orkideer vokser i trærne og på bakken; mange er eviggrønne, men noen er løvskog. De danner bakken, vertikal og vining stengler, samt blomstrende stengler som krever nøye beskjæring.

Orchid Vekst Habit


Orkide planter kan sympodial som Dendrobium orkideer eller monopodial som Phalaenopsis orkideer. Sympodial betyr at de produserer stammer som vokser horisontalt over bakken, eller rhizomer, fra hvilke nye planteorganer vokse i vekst noder. Sympodial orkideer kan atskilles ved å skjære jorden stammer på hver side av et nytt anlegg legeme og planting den. Monopodial betyr at det bare er en stamme, og Phalaenopsis orkideer ikke kan separeres for å danne nye planter.

Orkide blomst stilker


Mange sympodial orkideer lagre vann og næringsstoffer i strukturer som ligner på pærer kalt pseudobulbs. Disse orkideer produsere blomsterstilker, referert til som pigger, fra bladene som danner ovenfor pseudobulbs eller rundt pseudobulb basen. Monopodial orkideer danner ikke pseudobulbs, og deres blomster stilker danne under nye blader. Monopodial Phalaenopsis orkideer kan blomstre en gang til hvis blomsterakser er kuttet under der blomstene vises på pigg.

Epifytter og Terrestrials


Mange arter av Dendrobium og Phalaenopsis orkideer er epiphytes, som betyr at de vokser i trær heller enn på bakken (bakkenett), og noen kan vokse som både epifytter og landdyr. Terrestriske orkideer er hardfør, og noen arter vokse utendørs i nesten alle miljøer. Etter blomstringen, bør blomsten stilken av terrestriske orkideer fjernes så næringsstoffer ikke blir brukt til å produsere frø, men er tilgjengelig for plantevekst.

Løvfellende Orchids


Noen Dendrobium orkide arter er løvskog: De mister bladene i løpet av tørke eller kaldt vær. Disse orkideer ligne bambusskudd når de er nakne. Bladet stilker bør ikke kuttes, som de lagrer mat som planten bruker for å lage de nye bladene langs gamle stilker når forholdene bedres. Blomstringen pigg på dendrobiums bør ikke kuttes før den er helt tørket opp, som den lagrer også mat for anlegget.