Hovudside

Hvordan lage en Metal Brake

by Walther

Metall bremsene benyttes for å bøye metallplater. Kommersielle metall bremser kan være kostbart og mer enn et hus kan ha råd til hans hjem butikk. En hjemmelaget metall bremse laget av vinkeljernene kan utføre samme bøye presisjon så mange kommersielt solgte metall bremsene til en brøkdel av prisen. En hjemmelaget metall brems kan også tilpasses for å imøtekomme størrelsen på metallplater blir bøyd.

Bruksanvisning


•  Skjær en-tommers med 4-tommers bord til lengden av kanten av bordet hvor metallet bremsen skal festes.

•  Spre trelim over en av de fire-tommers sider av bordet og plassere brettet slik det er i flukt med kanten av benken på undersiden. Sett treskruer gjennom styret og inn i bunnen av arbeidsbenken for å feste den på plass.

•  Plasser en av bitene av vinkeljern over kanten av benken slik at den dekker kanten av benken. Hold dette stykket i posisjon med C-klemmer og bore festehull gjennom vinkeljern og arbeidsbenk. Antallet festehullene vil avhenge av lengden av metallbremsen. Bruk en drill for å sette inn enke treskruer inn i hullene.

•  Plasser en annen del av vinkeljernet på toppen av bunnstykket. Plassere det andre stykket, slik at den åpne delen av vinkelen som vender mot kanten av benken. Legg igjen en 1/8-tommers plass fra kanten av den øverste jern og kanten av bunnen jern. Hold bitene av vinkeljern på plass med C-klemmer.

•  Bor hull gjennom to stykker av vinkeljern, benk og støtte styret under på begge ender av vinkler. Dette vil kreve en skarp karbon borekrone. Karbon borekroner er hardere og kan stå opp til slitasje av boring gjennom metall.

•  Sett en 3-tommers bolt i toppen av hver boret hull; bruke fingrene til å feste den på undersiden av benken med en låseskive og mutter. Disse boltene vil løsnes når bremsen er brukt, så ikke skru mutteren og bolter helt.

•  Merk midtpunktet av metall brems og midtpunktet av piano hengslene. Plassere hengselet mot den nederste vinkeljern som er festet til bordet. Pass på at kanten av hengslene er i flukt med bunnen stykke metall. Merke steder hullet.

•  Pre-bore hull for nagler. Juster hengslene med hullene og skru det fast med nagler. Plasser den tredje vinkeljern, slik at den gjenspeiler den nedre vinkeljern montert på arbeidsbenken. Markere hullene av hengslene og pre-bore hullene. Returvinkeljern i stilling og bruk nagler for å feste denne siden av bremsen på plass. Hvis det er mulig, ha en hjelper holde jernet på plass mens du kobler til hengslene.

•  Lukk metallbremsen og bore hull gjennom endene av baksiden av den hengslede side av metallbremsen. Bore to hull på hver side med en 1/4-tommers borekronen.

•  Bor to 1/4 tommers hull gjennom slutten av 1 1/4-tommers firkantrør. Juster hullene i slangen med hullene på metall brems og sette inn to-tommers bolter. Sikre boltene med stopp nøtter og stram med en skiftenøkkel. Gjenta denne fremgangsmåten på den annen side av metallbremse å montere bremsehåndtak.