Hovudside

Hvordan å høste Broad Beans

by Walther

Hvordan å høste Broad Beans

Bondebønner, også kjent som fava bønner, engelsk bønner eller hestebønner, er brede, flate bønner som vokser inni store, tykke pods. Bønner varierer i form og størrelse avhengig av variasjon, og kan være grønn, brun, buff, hvit, svart eller lilla. Pods varierer fra 2 til 12 inches i lengde. De grønne brede bønneplanter kan nå 2 til 5 meter ved forfall. Brede bønner er en god kilde for fiber, samt vitaminene A, B, C, magnesium, kalium, jern og folsyre.

Bruksanvisning


•  Harvests den første batch av hestebønner på forsommeren når pods er møre og 2-2 3/4 inches lang. På dette stadiet, kan bondebønner vaskes og kokes hel, mye som grønne bønner eller streng bønner. Bønnene vil holde opp til en uke i kjøleskapet.

•  Velg den neste avling av bønner i sommer når de pods er fortsatt grønt, men bønner inne er lubben og føre til at pods å svelle. Åpne pods og fjerne hestebønner fra pods. Forberede de brede bønner som ønsket, eller i henhold til din favoritt oppskrift. Kast eller kompost de tomme pods.

•  Høste siste batch av hestebønner tidlig på høsten når bønnene er tørre. På denne tiden, nesten alle bladene har slått gul eller falt av plantene og bønne pods er hengende. Dersom det er ønskelig, trekke hele anlegget fra bakken, trekk deretter pods fra vintreet. Fjern de tørre bønner fra pods, deretter lagre bønner på et kjølig og tørt sted. Tørre bønner vil holde opp et år.