Hovudside

Hvordan Grow Broccoli med lavere gule blader

by Walther

Hvordan Grow Broccoli med lavere gule blader

Brokkoli er en kul-sesongen grønnsak som kan høstes gjennom hele vekstsesongen. Rik på vitamin A og D, disse grønnsaker er ønskelig for sin hardførhet og fordi de pakke en ernæringsmessig punch - mer enn noen annen grønnsak, ifølge University of Illinois. De store klynger av små, uåpnede blomsterhoder inneholder det meste av næringsstoffer og er den delen av anlegget fleste brokkoli elskere liker å spise. Brokkoli er relativt lett å vokse hvis klimatiske og jordbunnsforhold er oppfylt.

Bruksanvisning


•  Test jord pH flere måneder før planting brokkoli. Disse grønnsakene vokser best i jord med en pH-nivå på mellom 5,8 og 6,5, ifølge Clemson University.

•  Plant brokkoli i jord som er rik på næringsstoffer og er godt drenering. Opprette rader som er tre meter fra hverandre, og plass enkelte anlegg ca 2 meter fra hverandre.

•  Gjødsle plantene om en måned etter at du har plantet dem. Brokkoli planter er tunge feeders og trenger ammoniumnitrat søkt på rundt £ 1 per hundre meter av planting området.

•  Hold jorden fuktig, men unngå å fukte løvverk - spesielt de nederste bladene. Hvis de blir våte, kan de utvikle dunete mugg. Brokkoli planter med dunete mugg har lavere bladene som blir gule på overflaten og synes grå og uklar under.

•  Harvests når sentral hodet er fullt utviklet, men blomsterknopper er fortsatt tett lukket.

Tips og advarsler


  • Det er vanskelig å bestemme når man skal plante brokkoli. De trives best i temperaturer rundt 65 grader. Hvis du plante for sent på våren, vil temperaturen være for varmt når de er klare til å høstes. Hvis du planter for tidlig, kan de bolt. Bolting oppstår når brokkoli utsettes for kalde temperaturer (under 50 grader Fahrenheit) for mer enn 10 rette dager. Spør din lokale hagesenter for å anbefale en variasjon og planting tid for klimaet.