Hovudside

Gel Peis Sikkerhetstips

by Walther

Gel drivstoff peis er ventless, og vurderes som sikrere enn konvensjonelle vedfyrt peis. Brennstoffet består av geldannet alkohol, og temperaturer i disse bærbare ildsteder sjelden gå over 170 grader Fahrenheit. Gel drivstoff brenner også ren, med nesten ingen miljøpåvirkning, noe som gjør det til et trygt alternativ for gass log og vedfyrt peis. Som med alle typer husholdningsapparater, er sikkerhet en viktig faktor i bruken av gel drivstoff peis.

Vær forsiktig med Moisture


Noen mennesker kan forvirre en ventless gel drivstoff peis med en ventless gasspeis. Ventless gasspeis tendens til å produsere mye fuktighet i luften, noe som kan føre til mugg problemer hvis ikke overvåkes. Ventless gel drivstoff peis, på den annen side produserer minimal fuktighet, og i tørre omgivelser, kan det fordampe før det noen gang blir et problem. Men det er likevel lurt å overvåke fuktighet og holde rommene riktig ventilert.

Ikke forvent mye Heat


Mens en gel drivstoff produserer de samme snaps og spraking som en autentisk vedfyrt peis, er varmen den avgir lite i sammenligning. Gel drivstoff peis er hovedsakelig for visning og atmosfære, og bør ikke anses for betydelig varme. Mens den gjør produsere en mild varme, er det mildt nok til at du kan vise pyntegjenstander og bilder på sin topp uten konsekvens.

Bruk egnet Gel Fuel


Gel brensel består av geldannet alkohol og brenner som en citronella stearinlys. Fordi kostnadene for drivstoff kan være uoverkommelige, kan du bli fristet til å lage din egen drivstoff. Dette er utilrådelig fordi isoprophyl alkohol og vanlig voks brenne svart og forårsake indre forurensning som profesjonelt gjort gel drivstoff ikke. Noen gel merker kan forårsake hodepine som de brenner ned, mens andre ikke gjør det. Som med alle stearinlys eller brann, ikke la din gel drivstoff peis uten tilsyn.