Hva som forårsaker en kondensator til Go Bad i en A / C Unit?


Hva som forårsaker en kondensator til Go Bad i en A / C Unit?

Kondensatorer butikken og frigjøre energi som trengs i en krets. Større kondensatorer generelt har høyere strømbelastning håndteringsevne og større kostnad lagringskapasitet. Disse egenskapene er godt egnet for luftkondisjonering maskiner fordi noen A / C kompressormotorene trenger en energipuls 300 og 500 prosent for normalt å få dem i gang. En start kondensator brukes for dette programmet. Andre elektriske motorer i systemet bruker mindre kjøre kondensatorer for å holde dem spinne på optimal hastighet.

Tre Motors


Klimaanlegget har en elektrisk vifte motor innendørs som sirkulerer kjølig luft, en elektrisk kondensator viftemotor utendørs for å utmatte den varme luften, og en kompressor motor som pumper kjølemediet gjennom systemet. Hver motor bruker en kondensator for å få den i gang når termostaten slår A / C på, og ofte for å holde motorene kjører med maksimal effektivitet. Kompressoren kondensator er den største, siden kompressoren krever mer energi enn de to andre motorer.

Overoppheting


Elektrolyse A / C kondensator inneholder en fuktig separator inne og det vil tørke ut av enheten blir for varmt, forårsaker den til å utvikle en intern kortslutning. Kondensatoren kan mislykkes hvis temperaturen går rutinemessig over 150 grader Fahrenheit.

Elektrisk Load


Air condition kondensator er utformet for å få kompressoren og viftemotorer opp til ca 3/4 av løpehastigheten og deretter løsne. Den er ikke beregnet for kontinuerlig strømbelastning. Hvis motoren blir fysisk sperret fra å slå eller hvis motoren brenner ut, vil kondensatoren sannsynligvis overbelastning og bli ødelagt. Spenningen over verdien for kondensatoren kan også ødelegge det. For eksempel vil en overspenning fra lynnedslag forårsake en alvorlig strøm pigg og sannsynligvis "yngel" kondensatoren.

Slitte, ødelagte deler


Kondensatoren må løsne etter noen sekunder eller det vil bli overopphetet. En kompressor eller viftemotor som drar på grunn av skade eller slitte lagrene kan føre til at kondensatoren å brenne opp. En dårlig relébryter kan også føre til at kondensatoren til overoppheting ved å la den i kretsen for lang. Lyn kan skade en kondensator, en kompressor, viftemotoren eller ledninger i enheten. Selv en svak overspenning kan skade eller ødelegge kondensatoren, som kan føre til kompressor overbelastning og påfølgende feil. En kondensator som er lekker olje er et sikkert tegn på at den har et problem.

Forventet Levealder


En A / C kondensator som er beskyttet mot skade, overspenning, overoppheting eller feilaktige elektriske laster til slutt vil mislykkes på grunn av normal slitasje. Forventet levetid for en A / C kondensator varierer med klima og bruksmønster, men en typisk Rangeringen er omtrent seks år. For eksempel, den Zettler starte kondensator for typiske hjem luft conditoning systemer hevder en levetid på 50.000 starter.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler