Hovudside

Hvordan jeg lære Må Hva slags Lime Tree I Have?

by Walther

Hvordan jeg lære Må Hva slags Lime Tree I Have?

Det finnes flere forskjellige typer av lime, inkludert den meksikanske kalk, kaffir lime, italiensk lime og Mandarin kalk. Disse limes er innfødt til ulike deler av verden, men alle lindetrær kommer fra varme, tropiske regioner. Lindetrær kan identifiseres ved å kontrollere treet, bladene og frukten.

Bruksanvisning


•  Se etter pigger. Meksikanske lindetrær har veldig skarpe, nålformede pigger som er 3/8-tommers lang og som kan forårsake skade. Italienske lindetrær har svært få pigger, mens pigger av kaffir og mandarin lindetrær er kortere.

•  Bestem størrelsen på treet. Meksikanske lindetrær kan variere i høyde fra 6 til 13 fot. Italienske lindetrær kan vokse til å være 20 fot, som kan Mandarin lindetrær. Den kaffir lind er kortere, bare vokser til ca 16 fot.

•  Undersøk bladene på treet. En meksikansk lind vil vanligvis ha ovale lime-grønne fargede blader som er 2 inches lang og 1 til 2 inches bred. Bladene av en italiensk lime treet vil være lilla når unge, snu grønt ved forfall. Mandarin lind har mindre, ovale grønne blader. Den kaffir lime treet har blader som vokser opp til 2 inches i lengde og er bred i form.

•  Undersøk blomster, hvis noen er til stede. Vanlige lime blomstene er små, stjerneformede hvite blomster med fem kronblad og et gult senter. Italienske lime blomstene vokser i klynger på opp til 10, mens kaffir lindetrær og mandarin lindetrær har blomster som ligner på vanlig kalk.

•  Undersøk frukten av treet. Ikke alle limes er små, ovale grønne frukten. Hvis kalk ligner en gjennomsnittlig, mørk grønnaktig gul kalk som ville bli funnet i en matbutikk, er det en meksikansk lime. Disse limes er også kalt Key lime eller vanlige limes. Hvis huden av frukten er humpete eller klumpete utseende, er det kalk en kaffir lime. Hvis frukt er gul og svært rund, kan det være en italiensk kalk eller limetta, som er et kalk-sitron-hybrid. Hvis frukt er rund, oransje og klumpet, er det en Mandarin kalk, som ligner et oransje, men smaker som en kalk. Frukten av de fleste lindetrær vokser i klynger av 02:58 frukter.

Tips og advarsler


  • Kaffir lime blir ofte merket og referert til som sådan, men ordet "kaffir" er en nedsettende betegnelse i mange øst-språk, i de samme områdene denne kalk stammer fra. Disse limes kan i stedet bli referert til som makrut limes.