Hovudside

Hvordan Grow en Balsam Fir Tree

by Walther

Hvordan Grow en Balsam Fir Tree

Balsam fir (Abies balsameaolje) blir en symmetrisk eviggrønt tre som ligner en smal pyramide, modning 45-75 meter høy og ikke mer enn 25 meter bred. Native til nordøstlige Nord-Amerika, lukkast det på et kjølig klima, hvor vinter lave temperaturer pålitelig slippe til mellom -5 til -40 grader C (US Department of Agriculture hardførhet soner 3 til 6). Balsam fir ofte blir brukt som et kutt juletre eller som enkelt eksemplar tre eller gruppert lunden for å blokkere utsikten eller vind.

Bruksanvisning


•  Velg en passende plassering i landskapet for å plante balsam gran. Jordsmonnet må være fuktig og godt drenert og har en sur pH-verdi (6,5 eller lavere). Mer enn åtte timer med sollys må komme til stedet for treet å utvikle en enhetlig, sunn vane. Selv om balsam gran er tolerant av vinteren kulde og vind, sier horticulturalist Dr. Michael Dirr det vokser bedre der det ikke er bombardert ubeskyttet av harde vinteren vind, spesielt i USDA hardførhet soner tre og fire.

•  bearbeide jorden dypt med en hage spade, til en dybde på en 12 til 18 inches. Legg organisk materiale til planting området (ikke bare til hvor treet er plantet) og innlemme det i hele jord. Leire og sand jord stor nytte med tillegg av organisk materiale.

•  Plant balsam gran fra en barnehage-vokst container eller balled og burlapped (B & B) root ball tidlig på våren. Grave plantehullet like dypt som treets rot ball, men dobbelt så bred. Kontrollere at treet ikke er satt for dypt i hullet, da dette fører til lavere bagasjerommet til å bukke under for å råtne sakte. Kronen på treet, der røttene overgang til stammen, må være på jordoverflaten, eller ikke mer enn en tomme over denne jord karakteren.

•  Vann den balsam fir rot ball til kompakt jord og fjerne luftlommer i planting området. Hold jorden fuktig, men aldri soggy for det første året etter planting, supplere nedbør som nødvendig for å sikre roten ballen aldri tørker ut.

•  Spre et lag av organisk mulch, 3 til 4 inches dyp, rundt basen og rotsonen av balsam gran. Hold mulch 2 inches bort fra stammen selv, men utvide det ut 3 meter utenfor rekkevidden av de nederste greinene. Mulch skyggelegger jord, holder på fuktigheten, gir næringsstoffer som den brytes ned og forsinker ugress i å vokse rundt treet. Opprettholde denne mulch lag årlig, noe som gjør hvelvingen av mulch større som treet vokser.

•  Monitor jordfuktighet nivåer rundt furua når som helst i løpet av sin levetid når sesongbasert tørke oppstår. Samlet, er balsam fir intolerante av tørr jord, så vanning er nødvendig når jord er naturlig tørr å forhindre forkrøplet vekst, for tidlig nål blad dråpe eller gren die-back.

Tips og advarsler


  • Hvis du er usikker på din hagejord sammensetning eller pH, ta en prøve til din lokale samarbeidsvillig forlengelse kontor for analyse. Eller, kjøpe din egen jord pH test kit for å gjennomføre analysen selv. Ikke plante gran i jord som er høyere enn 7,0 i pH.
  • Gartnere med University of Connecticut anlegg database kommentar at Balsam grantrær kan svikte når "over-elsket" i hagen innstillinger. Ikke forstyrr fururøtter eller kompakt jord rundt rotsonen ved tråkke jorda eller grave i bakken for å kontinuerlig plante andre planter. Også ikke bekymre deg for å gjødsle til treet som det vil vokse helt fint med næringsstoffer og humus levert av råtnende organisk mulch over dens rotsonen.
  • The University of Connecticut lister mange potensielle problemer med balsam grantrær, inkludert mottakelighet for canker sykdommer og bladlus og budworm skadedyr. Hjort er kjent for å bla gjennom og ødelegge den attraktiv form av grenene, også.
  • Hvis du oppleve varme og / eller tørre somre i din region, er balsam fir ikke et godt tre å plante og vokse.