Hovudside

Hvordan feed eviggrønne trær

by Walther

Hvordan feed eviggrønne trær

Eviggrønne trær, både bredbladede som sørlige magnolia og needled som gran, dra nytte av en årlig våren anvendelse av gjødsel. Gjødsel kan være granulær, væske eller i en komprimert form slik som en pigg. De granulære former er de mest vanlige og minst kostbare metoder for å levere nødvendige næringsstoffer til eviggrønne trær. Granulære gjødsel kommer i rask-release og slow-release typer. Med mindre du er ved hjelp av en slow-release gjødsel som Osmocote, ikke gjødsle eviggrønne trær forbi midtsommer - og fortrinnsvis ved tidlig til midten av våren.

Bruksanvisning


•  Ta en prøve av jord hvor dine evergreens er økende. Din lokale samarbeids forlengelse kontor kan gjøre analysen eller anbefale en lab. Med mindre du kjenner de nivåer av næringsstoffer i jord, kan du legge for mye eller ikke nok av et bestemt næringsstoff. I fravær av en jord test, er en tommelfingerregel 1/3 lb av nitrogen per foten av trehøyden.

•  Bestem den aktuelle frekvensen av gjødsel til å søke. En typisk pose eller beholder av gjødsel har de prosenter av nitrogen, fosfor og kalium trykket på posen i tallform, så som 10-8-6. Tallet indikerer ikke pounds av at næringsstoff, men heller andelen i den gitte volum. Dele antall i analysen med 100 og deretter multiplisere som svar på den totale vekt av gjødsel for å beregne antall pounds av næringsstoffet i hver pakke.

•  Påfør gjødsel. Spre granulære formler for hånd eller ved hjelp av en spreder, flytende gjødsel med en vannkanne eller sprøyte. Bruk en klubbe eller hammer for å kjøre en gjødsel pigg i bakken.

•  Vann i gjødsel godt å aktivere rask frisetting formler. Hopp over dette trinnet hvis du bruker flytende gjødsel. Vanning direkte etter påføring bidrar til å sette gjødsel for å jobbe ved å starte prosessen med å bryte ned næringsstoffer.