Hovudside

Jord pH for afrikanske Fioler

by Walther

Jord pH for afrikanske Fioler

Ideelle jord pH er like viktig for helsen til dine afrikanske fioler som tilstrekkelig lys, vann og riktig gjødsling. Testing av pH er en enkel prosess som du kan gjøre ved hjelp av en pH test kit. Test kits er tilgjengelig på de fleste hagesentrene. Regelmessig jord testing hjelper deg med å holde afrikanske fioler i optimal helse.

Forstå Jord pH


Jord pH er et mål på en jordas surhet eller alkalitet. De fleste jordarter har en pH-verdi mellom 3,5 og 10, med 6,5 til 7,5 er å anse som "nøytral". Jord med en pH-verdi under 6,5 er sure. Jo høyere pH-verdien er, jo mer alkalisk jord.

Ideell pH


Afrikanske fioler trives i en potting jord som er litt surt. Selv afrikanske fiol kan tolerere en jord pH som surt som 6,0, er en jord pH i området fra 6,0 til 6,4 ideelt. Essensielle næringsstoffer i jordsmonnet er lett tilgjengelig for planten i denne serien. Dette pH-område er også ideell for dannelsen av de gunstige jordbakterier som kreves for å frigjøre nødvendige næringsstoffer fra jorden, slik som fosfat.

Problemer forårsaket av feil Jord pH


Dersom jord pH er for høy eller for lav, kan det føre til gul-grønne blader på eldre planter, leggy plantevekst, bleke eller bleket løv, blader med brune kanter og langsom eller veksthemming. Jord pH som er for lavt, eller syrlig, kan forårsake gul-grønn på yngre blader. Teste jord regelmessig og justere jord pH som nødvendig for å hindre at disse problemer med afrikanske fioler.

Justering Jord pH


Hvis jorden er for syrlig - under 6,4 på pH-skalaen - vann anlegget ved hjelp av en kalkvann løsning av 1 ss. dolomitt kalk blandet med 1 liter varmt vann i stedet for regelmessig vanning til jord pH er korrigert. Det jord pH er for alkalisk - over 7,0 på pH-skalaen - vann anlegget ved hjelp av en oppløsning av 2 ss. av hvit eddik blandes med 1 liter varmt vann, eller strø 1 ts. finmalt svovel på jord i en fire-tommers potten og vann i den.