Hovudside

Innendørs Planter for Oxygen

by Walther

Innendørs Planter for Oxygen

Innendørs planter ikke bare skape en beroligende miljø, men også bidrar til å produsere høyere kvalitet oksygen. Innendørs planter fjerne giftstoffer fra luften og redusere mengden av karbondioksid, ifølge Grønne Planter for grønne bygninger. Mens de fleste planter gi positive effekter på luftkvalitet, kan enkelte arter rense luften og presentere høykvalitets oksygen inn i et rom bedre enn andre.

Fred Lily (Spathiphyllum)


Fredslilje er et yndet innendørs anlegg, som det er lett å vedlikehold og produserer spennende, grønne blader og hvite blomster som den modnes. Dette flerårig kan vokse til å bli 24-inches høy, noe som gjør det til et godt valg for større innendørs mellomrom. NASA og Associated Landskap Contractors of America (ALCA) statlige fredsliljer effektivt kan fjerne formaldehyd og benzen fra luften, mens utslipp renset oksygen. Fredsliljer kan kjøpes på noen lokale gartneri.

Janet Craig (Dracaena Deremensis)


Janet Craig anlegget er best kjent for sine lange blanke blader og dens evne til å trives i situasjoner med dårlig lys. På grunn av holdbarheten av dette anlegget, er det et vanlig innslag innen kontorbygg og skoler. NASA og ALCA tilstand denne planten kan fjerne opptil 18 330 mikrogram urenheter i luften i løpet av en 24-timers periode. Dette renser effektivt luften og produserer ren oksygen, selv innenfor svakt opplyste rom.

Marginata (Dracaena Marginata)


Den marginata anlegget er preget av sin slangelignende bagasjerommet, og dens evne til å vokse opp til 10 meter høy, selv innenfor svakt opplyst indre områder. Mens dette anlegget kan være for stor for enkelte hjem, kan den skjæres til å opprettholde en mer tolererbar høyde. Denne robuste planten kan legge til en tropisk stemning til et miljø på grunn av sine lange, smale blader. NASA og ALCA oppgi marginata anlegget kan fjerne opptil 27 292 mikrogram luft urenheter hver 24. time, noe som gjør den til en av de mest effektive luftrensende planter tilgjengelig.