Hovudside

Strukturelle tilpasninger av Orchids

by Walther

Strukturelle tilpasninger av Orchids

Orkideer vokse rundt om i verden på alle kontinenter, men Antarktis. De utviklet seg til planter som trives i et bredt spekter av miljøforhold. Orkideer vokse høyt i tak av regnskog trær, klamre seg til steiner og spredt over bakken. Orkideen har ingen vaskulær tilkobling til treet, rock eller jord den vokser på; det rett og slett bruker overflaten for å nå sollyset og feste den på plass.

Orkide Typer


Den orkideer har tilpasset frø, røtter, stengler og blader som tillater anlegget å overleve i en rekke økosystemer. Epifyttiske orkideer vokse ved å klamre seg til en treets greiner. Orkide gjør ikke vondt treet, men rett og slett bruker det å komme sollys. Terrestriske orkideer spre sine røtter over, og i jorda. Lithophytic orkideer vikle sine røtter rundt steiner. En sjelden art, er lithophytic orkideer sjelden dyrket som en stueplante eller i drivhuset

Røtter


Røttene til epifyttiske orkideer hjelp til å forankre anlegget sikkert til treet. Røttene ikke trenge gjennom trær bark, men bare klamre seg til gren overflate ved å pakke rundt det. Røttene til terrestriske orkideer klamre seg til overflaten organisk avfall og jord. Røttene til lithophytic orkide sikre anlegget til stein, fjell og sprekker. Orkide røtter lett absorbere regnvann og lagre den i sine kjøttfulle celler. Røttene hjelpe planten overleve i tider med tørke. Som planten bruker root sin vannforsyning, røttene ta på en innskrumpet utseende. Når det regner, røttene kjøttet ut som de absorberer vannet og begynne å lagre det. Røttene lett absorberer sollys og næringsstoffer for å støtte orkideer behov.

Blader og pseudobulbs


Bladene av orkide arbeid til photo sollys, også til å lagre vann. De har en kjøttfull saftig utseende. Bladene har evnen til å mate ved hjelp av luft og absorberende næringsstoffer fra regnvann som renner ned fra trær, trær og andre overflater. Under fuktig natt, bladene også absorbere og lagring av karbondioksid. Orkide bruker karbondioksid i løpet av dagen for bedre fotosyntese, ifølge Mary Shelby Botanical Garden hjemmeside. Bladene av terrestriske orkideer dør vanligvis til bakken i varmen av sommeren, men anlegget reemerges fra de gjenværende røtter i høst. Noen orkideer har også pseudobulbs. Bladverk og blomster stengler alt dukke opp fra pseudobulb av anlegget. Pseudobulbs jobbe som lagringsreservoarer for vann og næringsstoffer.

Frø


Alle orkideer produsere lette frø, som vinden, lett kan plukke opp og scatter. Frøene inneholder ingen stivelse .. endosperm er næringsstoffer som hjelper frø vokse. Til tross for mangelen på stivelse i orkide frø, det har tilpasset seg å utnytte mykorrhizasoppene. Sopp trenge frøet og hjelpe frøet utvikler seg. Soppen gir alle næringsstoff frøet krever spire og produserer en ung plante. Når blader og røtter dukke opp, orkide ikke lenger er avhengig av mykorrhizasoppene. Frøene av orkide kan ikke spire uten hjelp av sopp, ifølge Brisbane Orchid Society hjemmeside. Mangelen på stivelse inne i frøet gjør det også lettere slik at vinden kan bære frøet en større avstand.