Hovudside

Vil Mango trær vokser i San Antonio, TX?

by Walther

Mango trær ikke er innfødt til San Antonio, Texas området. Men de er tilpasningsdyktig å varme klima med tilstrekkelig solskinn. Hvilken type jord de er plantet i og hvor mye vanning og regn de får er ikke så viktig som tidspunktet for regn. Med litt omsorg og flid, kan mangotrær gi skjønnhet og velsmakende frukter til innbyggere i San Antonio-regionen.

Varianter av Mango Trees


Mango faller inn i to hovedkategorier: Indisk og Indochinese. Den indiske kategori av mango har monoembryonic (single) frø med svært farget frukt. De er sårbare for anthracnose sykdom. De vokser ikke fra frø, men må podes frøplante grunnstammer. Indochinese mango har polyembryonic (flere) frø. Frukten er mindre sterkt farget enn indiske mango, men de har noen motstand mot anthracnose sykdom. De også vokse direkte fra frø.

Det finnes flere varianter av mango, men bare et fåtall er ofte funnet i Texas. De omfatter "Haden" og "Tommy Adkins," både rød og gul og begge forfall i juni. "Irwin" er en rød mango som også forfaller i juni. "Kent" er en grønn, rød og gul mango som forfaller i juli. "Keitt" er en grønn og rosa mango som forfaller i august. Andre mindre fargerike, men mer velsmakende varianter inkluderer "Julie" og "Manila" mango.

Optimal Soil


Mango er ikke spesielt for jordtype, så lenge jorda har en god intern drenering. Altfor rik leirjord vil øke løvverk, men føre til trærne for å være snaut i blomst og fruktproduksjon. De reagerer best på organisk gjødsel fordi de er utsatt for gjødsel brenne. De bør ikke bli befruktet etter midtsommer. Området rundt unge mango trær må være fri for gress og ugress, fordi røttene til treet ikke kan konkurrere med modne planter for essensielle vann.

Optimal Klima


Mango trær trives i et tropisk, frostfritt klima. De tilpasser seg litt kjøligere klima, men har en tendens til å produsere mindre frukt og mer vegetasjon. Unge trær er utsatt for skade ved temperaturer lavere enn 30 grader F. Regn bør konsentreres i sommermånedene, som regn i løpet av resten av året kan hemme frukt vekst og lage trærne utsatt for sopp. Trær skal plantes for å maksimere eksponering for solen.

San Antonio Soil


Jordsmonnet i San Antonio-området består av leirjord, leire og sand, med spredte steinete områder. Leirinnholdet er spesielt høy i mange områder, noe som betyr at bøndene bør ta ekstra forsiktighet for å innføre sand eller annen drenering element for å vokse mangotrær. Riktig gjødsling er også viktig for å fremme helse og optimal vekst av mango.

San Antonio Klima


Klimaet i San Antonio gjennomsnitt i 60 graders F utvalg i vinter og i 90 graders F utvalg i sommermånedene. Den regnfulle måneden er mai og den tørreste måneden er januar. Juli pleier å være relativt tørr, mens oktober er relativt regnfull. Mens nedbøren mønsteret ikke kan være ideell for mango dyrking, varme temperaturer og solrike sommermånedene er godt egnet til dyrking av mango.