Hovudside

Hvordan Grow Nerine Bowdenii

by Walther

Nerine bowdenii, også kjent som edderkopp lilje, er medlem av amaryllis familien. Det bærer de samme høye, bladløse stengler, men blomstene oppå dem vokse i klynger av stjerneformede rosa blomster. Blomstene er langvarig, både i hagen og i vasen. N. bowdenii vokser fra en pære som blomster på sensommeren eller tidlig høst i US Department of Agriculture Plant hardførhet Zones 9 til 11. Nerine bowdenii kan dyrkes i sone 8, men krever vinter beskyttelse. Plante løker utendørs på høsten eller våren.

Bruksanvisning


•  Velg en planting sted i et område som mottar direkte sol, og har godt drenert jord. Hvis jorda er tung, endre det ved å blande i 3 inches av sand. Ikke legge gjødsel til jord som overflødig nitrogen vil føre til at anlegg for å produsere en overflod av løvverk og noen blomster.

•  Plant løkene slik at nakken er eksponert over overflaten av jord. Space dem minst 12 inches hverandre.

•  Unngå vanning pærene til de begynner å spire, og deretter levere en tomme av vann hver 10. dag i vekstsesongen.

•  Skjær av blomster stilker når Nerine bowdenii ferdig blomstringen. Sone åtte gartnere skal enten dekke jorda med en 4-tommers lag av halm, eller grave opp løkene, tørk av jord og la pærene tørke i to til tre dager. Lagre dem i en boks på en seng av fuktig torvmose, på et kjølig og tørt sted.