Hovudside

Kan jeg fikse et frynsete teppe Uten en Patch?

by Walther

Kan jeg fikse et frynsete teppe Uten en Patch?

En frynsete teppe kan gi inntrykk av at teppet har vært på plass for en stund, selv om teppet er ganske ny. Du kan bruke fagfolk til å reparere et frynsete teppe eller søke teppe patcher selv, men det finnes andre måter å fikse din frynsete teppet for å gjøre det ser bedre og varer lenger.

Limpistol eller Seam Sealer


Fikse frynsete teppe sømmer ved å bruke en limpistol. Fjerne løse fibre med manikyr saks før du påfører varmt lim eller søm sealer. Påfør limet bare til backing og ikke til teppet fiber. Påfør søm sealer eller varmt lim til gapet i sømmen, så bruk hendene til å presse det sammen igjen hvis nødvendig. Plasser en tung bok eller annet vektet objekt over sømmen til limet eller fangstskuta tørker.

Sparkel


Bruk en sparkel å fikse et frynsete teppe. Hvis teppet ikke er tacked ned, snu teppet over og bruke kniven til å skyve teppet fiber tilbake gjennom frynsete området. Hvis det er tacked ned, bruke sparkel for å trekke noen av fibrene tilbake opp gjennom teppet. Sjekk teppet utseende når du skyver fibrene tilbake gjennom å sikre det utseendet du ønsker. Bruk hendene til å arbeide teppet så frynsete området er mindre synlig. Anvende tape på undersiden av teppet hvis det er mulig å holde den frynsete område sammen.

Saks


Du kan bare trenger saks for å fjerne løse fibre fra frynsete teppe, spesielt hvis en steke er rundt kantene på teppet. Bruk en skarp to manikyr saks for å klippe alle løse fibre så nær teppet som mulig for et rent utseende. Du kan også bruke saks til å klippe individuelle løse fibre fra ulike områder av teppet som ikke vil ellers påvirke det generelle utseendet på teppet.

Sy


Løs et frynsete teppe med en nål og tråd. Bruk træ samme farge som teppet for å fikse fraying rundt teppekanter eller å sy revet områder av teppet sammen igjen. Du kan også reparere slitte områder på teppet ved hjelp av matchende tråd for å skjule de frynsete områder også.