Hovudside

Sesonger Utvikling av Roots i Frukttrær

by Walther

Sesonger Utvikling av Roots i Frukttrær

Når trær knopp, blomst og og brast med lyse grønne blader, kan det gjøre at du tror at alle deler av et tre er klar for rask vekst. Men ikke så. Selv trerøtter kan vokse hele året avhengig av jordtemperaturer, de sakte ned og ta en pause når greiner sender ut skudd og forming frukt. De også hvile en stund i dyp vinter når jordtemperaturen er altfor kaldt for vekst.

Sensommeren og høsten


I likhet med blader, som Michigan State University beskriver som midlertidige mat fabrikker, de fleste nye trerøtter er midlertidige konstruksjoner som begynner å dø av etter å gi vann og næringsstoffer for treets eksplosiv vekst fra slutten av våren gjennom sommeren. Når den over bakken vekst av trær er sovende, røtter er på farten under bakken hvis jorda er varm nok. Etter trær ferdig fruiting på sensommeren, mye av sukkeret som produseres i bladene blir overført til røttene. Sprek rotvekst begynner før jordtemperaturer synke.

Vinter


Når forholdene er tørre om vinteren, trær må vannes. Celler nær tuppen av røtter vokse ved å tiltrekke seg vann, men for å gjøre dette, må de inneholder flere salter og sukker enn jorda rundt dem. MSU bemerker at cellene "økning i lengde og kraft" som de absorberer vann, tvinger rotspissene dypere ned i grunnen. Rotvekst bremser og til slutt opphører som bakken når temperaturer mellom 32 og 41 F, ifølge Northern Woodlands hjemmeside. Deep Snødekket kan bidra til å holde bakketemperaturer varme nok for vekst hvis jorda ikke allerede er frosset.

Våren og forsommeren


Rotvekst støt igjen våren etter jord tiner og før tre knopper bryte åpne. Det legger til at maksimal vekst skjer på forsommeren. Plasseringen av fuktighet påvirker også rotvekst i løpet av våren. Michigan State University sier det er en myte at røttene vokser til å nå vann. I stedet røttene vokser på det nivået der fuktighet er tilgjengelig. Tidlig på våren er det trolig mer vann tilgjengelig og mer rot vekst nær bakken overflate. Som jorden tørker ut, røttene vokser dypere i jorden.

Mid-Summer Gjennom Harvest-


Røtter konkurrerer ikke med andre deler av treet når det er tid for maksimal vekst av grener, blomster, blader og frukt, sier MSU. Selv om de fortsetter sitt arbeid med å fôre treet, de slutter å vokse. Mange av de nye, hvite røtter ikke overleve. I likhet med blader, som er midlertidige mat fabrikker, omkomme de etter å ha sonet sin hensikt. De har hjulpet lansere en ny sesong av vekst for treet over bakken. Men MSU sier noen nye røtter tåle så tøffe, woody vide vidder av roten motorveien levere vann og næringsstoffer oppover.