Hovudside

Slik fjerner toner fra klær

by Walther

Slik fjerner toner fra klær

Laserskrivere avvike fra blekkskrivere i som bruker de tonerkassetter i stedet for blekk til å skrive ut innhold på papir. Toner består av tørrblekkpartikler, som er plassert på papiret og oppvarmet til å følge den. Når tonerpartikler røre stoff, slik som klær, skaper de en flekkete utseende. Fjerning av toner flekker fra tøy er utfordrende, men kan utføres så lenge stoffet ikke har vært utsatt for varme, slik som en tørketrommel eller varmt vann.

Bruksanvisning


•  Rist klær grundig for å fjerne så mange av de tørre tonerpartikler som mulig. Hvis du er iført klær, kan blåse på tonerkassetten flekken bidra til å fjerne det meste av partiklene.

•  Fukt en ren klut med kaldt vann. Vri ut overflødig vann og blot toner flekken forsiktig med våt klut. Ikke gni flekken da dette vil smøre tonerpartikler. Skyll kluten ofte i rent vann for å hindre at toner fra overføre tilbake på klær.

•  Fyll en vask med kaldt vann og tilsett 1 til 2 ss. av et mildt vaskemiddel. Senk farget klær i vann og hånd vaske det før toner flekken er fullstendig fjernet fra stoffet.

•  Tørk klær i tørketrommelen eller henge det lufttørke.

Tips og advarsler


  • Før du legger klær i tørketrommelen, inspisere den for å sikre toner flekken er helt fjernet. Varmen fra tørketrommelen vil sette flekken, noe som gjør det umulig å fjerne.
  • Ikke bruk varmt vann til å rengjøre en toner flekken da dette vil smelte blekkpartikler og sette dem inn i stoffet.