Hovudside

Hvordan Grow Salat og gulrøtter sammen

by Walther

Hvordan Grow Salat og gulrøtter sammen

Både gulrøtter og salat vokse og spire i springa € ™ s kjølige temperaturer på våren, slik at de er blant de første grønnsaker plantet når snøen tiner. Gulrøtter vokse videre gjennom de varme sommermånedene, men salat er bare høstes til konsum så lenge kjølig vær varer. Plante to grønnsaker sammen i brede rader gjør det meste ut av din hage plass. Etter den tid gulrøttene er store nok til å trenge plassen, har salat blitt høstet.

Bruksanvisning


•  Forbered brede rader i grønnsakshagen. Gjør radene ca 12 inches bred og 12 til 18 inches hverandre. Markere rader ved pounding innsatsen på ytterkanten av begge langsidene av raden. Fest strenger til innsatsen som danner et gjerde rundt den brede rad.

•  Forbedre jord i de brede rader ved å legge en 1-tommers lag hver av torvmose og kompost. Legg 1/2 kopp 10-10-10 granulert gjødsel for hver 10 meter av rad, sprinkling det jevnt i raden. Innlemme endringene i grønnsakshagen ved å snu om på jorda med en spade, så raking det glatt.

•  Sow gulrot frø ned midt på rad. Lag en grunne fure og dryss de små frøene i det. Toppen av fure med ca 1/8 tomme av fuktig vermiculite.

•  sendte salat frø på hver side av raden av gulrot frø, holde salat frø ca 4 inches unna gulrøtter. Lett dekke salat frø ved sprinkling fint strukturert kompost på toppen av dem.

•  Vann bred rad med en lys tåke fra en slange dyse-type sprøyta. Tåke sengen hver dag frem til salat frøene spire i om lag sju til 14 dager. Vann etter behov etter spiring holde rad fuktig, men ikke våt. Gulrot frø begynner å spire i to til tre uker.

•  Tynne gulrot frøplanter når de spirer i ca to til tre uker, slik at de gjenværende plantene stå omtrent 3 til 4 inches hverandre.

•  Harvest-salat begynnelsen når plantene er ca 4 inches høy med tynning plantene med få dagers mellomrom, som de vokser større. Høste plantene nærmest rad med gulrøtter først, slik at de ikke fortrenge gulrot frøplanter. Trekk små planter ut av bakken og klype av røttene. Fortsett høsting salatplanter, som de vokser større, noe mer plass mellom de resterende planter, som de vokse seg større. Høste all salatplanter før sommervarmen setter inn for, som det begynner å snu bitre bolter når varmt vær kommer.

•  Harvests gulrøtter når de grønne topper er full og vel utviklet og røttene er minst 1 cm i diameter, i ca 55 til 75 dager, avhengig av variasjon. Ta tak greenene nær bakken og dra rett opp. Gulrøtter kan forbli i bakken før like før det fryser fast. I mildere vinterområder, kan de bli liggende i bakken hele vinteren hvis beskyttet med en 6 til 8-tommers mulch lag.