Hovudside

Hvordan er klimaet for Mold?

by Walther

Mold er et potensielt farlig problem på grunn av sin evne til å skade husholdning overflater og sette folks helse. Risikoen for å utvikle mugg vil avhenge av flere faktorer, som kvaliteten på ditt hjem isolasjon, din proneness til oversvømmelser og vannskader, og også klimaet der du bor.

Mugg og Klima


Mold kan vokse i alle klima; det bare trenger en kilde fuktighet. Muggsoppsporer finnes overalt, i varme strøk og kalde regioner, våte regioner og tørre områder. Uansett hvor du har en kilde til vedvarende fuktighet, har du en risiko for utvikling av mugg. Ikke desto mindre blir det mugg mer fremtredende i visse klimatiske forhold på grunn av tilstedeværelsen av fuktighet i atmosfæren. Hvis du bor i en mold-vennlig klima, kan du utvikle aktiv mugg selv om du har ingen problemer med flom, lekkasje eller vannskader.

Mugg og Fuktighet


Såvidt klima går, vokser mugg beste på steder med høy luftfuktighet, for eksempel i tropiske omgivelser. Anytime den relative fuktigheten i luften overstiger 50 prosent, har mold en mulighet til å vokse. I motsetning til dette har tørre miljøer ikke oppmuntre muggvekst på grunn av fravær av vedvarende fuktighet. I et tørt miljø, er mugg lettere å forebygge, men kan fortsatt vokse på et underlag som en oversvømmet teppe eller fuktig stoff.

Den Fuktighet Problem


Å vokse, krever mugg visse vilkår. For én ting, trenger den en konsekvent fuktighet kilde. Med andre ord må fuktigheten forblir tilstede lenge nok for muggsporer til å spire. Det krever også den type overflate som passer for vekst, som et teppe, veggplater, stoff eller tre. Mange hus muggsopp favorisere cellulosematerialer (noe som stammer fra planter), ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Fuktighet indikerer tilstedeværelse av vanndamp i atmosfæren, noe som kan klynge seg til alle typer overflater, dramatisk øke sannsynligheten for vekst av muggsopp.

Hindre muggvekst


Hvis du bor i et tropisk miljø eller i hvilket som helst sted med et vedvarende fuktighet problem, investere i en bærbar avfukter. Slå den på i varmen av dagen for å redusere mengden av fuktighet inne i ditt hjem og hindre muggsporer fra spirende. Selv om du ikke kan kontrollere luftfuktigheten utendørs, kan du opprettholde en tørr og mugg fritt hjem.