Hovudside

Når er Lettuce klar til å plukke fra en hage?

by Walther

Når er Lettuce klar til å plukke fra en hage?

Salat er en kjølig vær hage grønnsak som vokser best når temperaturen er mellom 55 og 70 grader Fahrenheit. Alle salat bør plukkes når full størrelse er oppnådd, men fortsatt ung og øm. Leaving salat i hagen for lenge kan føre til at bladene å bli bitter. Hvordan salat er plukket når klar varierer etter plantesort.

Salat Varianter


Det er fire hovedtyper av salat: blad, romersk, butter og crisphead. Leaf er den enkleste å vokse, ikke danner et hode og blad fargene varierer fra grønt til rødt. Romaine danner en sylindrisk oppreist hode av lys grønne blader og kan vokse opp til 10 inches i høyden. Crisphead utvikler en stram, fast hodet av skarpe lys grønne blader og er den mest vanskelig å vokse, og butter utvalg danner et mindre hode av løs mørkere grønne blader.

Planting


Plante salat i tidlig på våren når jorda er tørr nok til å jobbe. Salat kan ikke tolerere varmt vær og tidlig planting skal være fullført 30 dager før sommervarmen kommer. Salat kan også være plantet sensommeren for høsten høsting. Planting salat med to ukers mellomrom vil gi rom for en løpende forsyning av salat i vekstsesongen. Plante frø 1/2 tommers dyp, i rader 12 inches hverandre i et skygget område. Når spirene spire, tynne blad salat til 4 inches, og romersk og butter varianter til 8 inches. Crisphead salat er best plantet som transplantasjoner startet i potter eller kjøpt fra hagesentrene. Plante alt salat i godt drenert jord og holde fuktig, men ikke altfor våt, styrke jord tilstand med tillegg av kompost eller husdyrgjødsel.

Omsorg


Over vanning kan forårsake sykdom, dårlig vekst eller brenning av bladkantene. Hyppig lys vanning vil oppmuntre til planten til å utvikle seg raskt, og redusere risikoen for bitterhet. Salatplanter har grunne røtter og bør ikke få lov til å tørke ut; mulch for å opprettholde fuktighet. Fjerne ugress for hånd for å beskytte rotvekst og legge en vannløselig 5-10-10 gjødsel annenhver uke.

Når å plukke fra hagen


Avling blad salat så snart den er stor nok til å bruke ved å fjerne bare de ytterste bladene for å fremme videre vekst av senteret blader. Plukk crisphead salat når senteret er fast, fjerne hele anlegget. Høste romano og butter ved å fjerne de ytterste bladene, kutte planten like over jordnivå eller fjerne hele anlegget. For hver rekke, når moden, fjern alle andre anlegg for å tillate gjenstående planter mer plass til å vokse, eller starte nye planter eller frø i tomrommene.

Skadedyr


Bladlus, snegler og larver er ofte funnet på salat. Plante marigolds blant salat å avskrekke bladlus og bruke en utvannet insekt såpe for å fjerne skadedyr. Test spray på et par blader før sprøyting hele hagen som salatblad er møre, huske å spraye undersiden av bladene hvor bladlus tendens til å gjemme seg. Hold hagen ren for å fjerne mulige gjemmesteder for snegler og fjerne eventuelle larver som vises.