Hovudside

Slik feilsøker en Live Oak Tree

by Walther

Slik feilsøker en Live Oak Tree

Det levende eiketre - vitenskapelig kjent som Quercus virginiana - er en stor, bredbladet eviggrønt tre som finnes i det sørlige USA fra Virginia til Florida og vestover i Texas. Denne majestetiske treet har elliptiske mørkegrønne blader, sprer grener og en grasiøs form som gjør det til et utmerket valg for prøve beplantning. Selv om levende eiketrær er generelt hardfør og langlivede - nå liv spenner på 200 år eller mer - de kan bli truet av insekter og sykdom. For å vite hva du må gjøre for å behandle levende eiketre, må du først identifisere problemet. Med noen grunnleggende observasjons feilsøking teknikker, kan du være godt på vei til en riktig diagnose.

Bruksanvisning


•  Undersøk din levende eik blader tett for ledetråder til sin tilstand. Hvis bladene er å snu brun langs marginer og curling opp - men ikke visner - live eiketre kan ha eik anthracnose, en sopp sykdom som utvikler seg i fuktig vær. Det er vanligvis ikke dødelig for treet, og du kan behandle det med en kommersiell soppdreper. Rake opp og ødelegge alle falne blader, og beskjære ut noen syke grener.

•  Undersøk blader for de små, runde, tan-sentrert flekker som kan indikere Septoria blad spot. Rake og ødelegge falne blader, og spray med en kjemisk soppdreper.

•  Se etter gul-veined blader som faller av, snu bronse, visner, eller stiller bruning på tips og marginer - alle tegn på eik wilt, en aggressiv sykdom som spres ved eik barkbiller. Hvis det er sommer, gjør dette til en diagnose av eik wilt mer sannsynlig. Sykdommen er uhelbredelig, og kan drepe et tre i løpet av få måneder; berørte trær må fjernes og destrueres.

•  Se etter en hvit, pulver dusting på blader, et tegn på pulveraktig mugg. Bladene kan også være bulkete, forkrøplet og falle av. Behandle med en kommersiell soppdreper.

•  Undersøk barken på stammen og greiner for kvist forderve - en annen sopp sykdom som påvirker levende eik - og som fører til små, innsunkne cankers som ser ut som spor i barken. Selv om denne sykdommen kan føre til at noen kvister og grener for å dø, er det vanligvis ikke alvorlig.

•  Se for tilstedeværelsen av små grønne ormer, gråaktig eller brunlig møll, kokonger, og silkeaktig tråder hengende fra grener - alle tegn på eik blad valser og eik canker ormer. Selv om de kan tygge noen av bladene å snøre, disse insektene vanligvis ikke gjør nok skade til å utgjøre en trussel mot din live oak overlevelse. Ifølge Texas A & M, kan du behandle disse skadedyr med Bacillus thuringiensis, en giftfri bakteriell insektmiddel.

•  Se etter bladene dreie gul eller chlorotic, noe som kan indikere en jernmangel. I så fall kan du korrigere tilstanden ved å spraye bladene med en løsning laget ved å blande jern sulfat i forholdet 3 oz. per liter vann.

•  Consult ditt fylke forlengelse kontor eller en hederlig barnehage for mer veiledning hvis du ikke klarer å identifisere problemet selv - eller hvis du vil at diagnosen bekreftet.

Tips og advarsler


  • Les etikettene nøye og følg instruksjonene nøyaktig ved bruk av soppmidler eller insektmidler.