Hovudside

Hvordan Grow en Clementine treet i huset ditt

by Walther

Hvordan Grow en Clementine treet i huset ditt

Små Clementine appelsiner (Citrus reticulata "Clementine") ikke har frø. Deres tynne skallet er enkel å fjerne, noe som gjør dem en velkommen godbit som de modnes i vinter. Som de fleste sitrus varianter, bare Clementine vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 11, men du kan nyte dem i alle klima ved å dyrke trær innendørs. Se etter trær podet på dverg eller semi-dverg rot aksjer - ofte merket som uteplass eller container sitrus av barnehager. "Clementine" podet til dverg rotstokken vokser sakte og sjelden når høyder over 5 eller 6 meter.

Bruksanvisning


•  Plante Clementine i et 20- til 24-tommers diameter beholderen i det minste så dypt som den er bred. Velg en beholder med bunn drenering, og plassere den på et hjul vogn, så det er enklere å flytte tunge anlegg. Bruk en godt drenerende potting jord rik på organisk materiale, og plante treet slik at pode union, eller hevet knute på nedre stammen, er like over jordoverflaten i potten.

•  Sett treet i nærheten av et vindu som mottar full, hele dagen sollys. "Clementine" forlater gul og treet ikke klarer å frukt uten tilstrekkelig solen. Still container utenfor under frostfrie somre å øke lyseksponering, og bringe den innendørs for vinteren. Alternativt henge en full-spektrum fluorescerende vokse lys 2 meter over treet og la den på hele dagen for å sikre innendørs plante får tilstrekkelig lys.

•  Føl jord i potten daglig, og vann når toppen 1 tomme begynner å føles tørr. Helle vann på jorda med en vannkanne like før det overskytende begynner å renne fra bunnen av potten. Tømme overflødig vann fra dryppskålen under potten etter vanning, fordi stående vann kan føre til vannmettet og rot råte problemer.

•  Gjødsle innendørs potte Clementines året rundt med en gjødsel formulert for sitrus, for eksempel en 13-7-13 blanding. Disse trærne ikke angir en sann sovende stadium, slik at de krever løpende befruktning. Dryss 1 1/2 kopper på toppen av jord, noen få inches fra stammen, for trær under 3 meter høy, eller opp til tre kopper for trær opptil fem meter høye. Vann umiddelbart etter påføring så gjødselen soaks i jorda. Påfør gjødsel hver to til tre måneder.

•  Klipp av eventuelle suckers som vokser langs stammen under pode union. Skjær disse av flush til stammen, ved hjelp av en saks sterilisert i en 10 prosent blekemiddel løsning.

•  Skjær av ødelagte eller døde greiner som helst, fjerne dem tilbake til trunk eller nærmeste sunn tre. Du kan klippe av små, stygge grener fra langs stammen for å gi Clementine en mer balansert utseende. Knip tilbake den voksende tips av grenene av en tomme når ny vekst vises på våren for å oppmuntre full, balansert vekst. Innendørs sitrustrær tåler beskjæring når som helst for form eller størrelse kontroll.

•  Monitor treet for vanlige innendørs skadedyr, inkludert bladlus og midd. Ta treet utenfor eller sette den i et badekar, og deretter spraye bladene med en skarp spray av vann for å løsne og vaske vekk disse skadedyr. Hvis du tar din Clementine utendørs om sommeren, fullt skyll bladene før bringe treet tilbake innendørs for vinteren.

Tips og advarsler


  • Innendørs sitrustrær vanligvis pollinere uten hjelp, men du kan øke frukt satt for hånd pollinerende med en liten pensel. Feie opp pollen fra en åpen blomst og overføre den til en annen blomst hjelp av børsten.