Hovudside

Sopp vokser i Gartner

by Walther

Sopp vokser i Gartner

Sopp er den reproduktive strukturer av sopp som ofte går ubemerket i jord eller på planter. Sopp og sopplignende strukturer er vanlig i landskapsforming og plener, spesielt etter langvarig vått vær, ifølge University of California Integrated Pest Management Program. Mange sopp som produserer sopp er gunstig, mens mange sykdomsfremkallende sopp ikke produsere disse iøynefallende fruiting organer.

Gunstige Sopp


De fleste sopper er tegn på gunstige sopp. Sopp lever av organisk materiale, rotne det. Når saken er tilstrekkelig brutt ned, gir det næring til jorda og omkringliggende anlegg. Noen gunstige sopp har etablert symbiotiske forhold med visse planter. Ett eksempel på dette er mycorrhizae, som festes til trær, busker og andre urteaktige røtter. Det hjelper disse plantene absorberer næringsstoffer og vann fra jorda og kan eller ikke kan produsere sopp i nærheten gress. Mange typer evergreens, inkludert furutrær, vokser dårlig eller ikke i det hele tatt uten mycorrhizae assistanse.

Fairy Rings


Fe ring sopp, som kan fremstilles av flere sopparter, inkludert Marasmius Oreades og Parasollsopp art, er en av de eneste typer sopp alle gressarter er utsatt for, og som kan føre til skade. Sopp noen ganger følge disse ringene. Fairy ring sopp vises først som sirkulære eller semi-sirkulære områder med høyt gress i diameter på 1 til 12 meter, men den sopp koloni kan utvide i årevis og til slutt ta over en plen eller anlagt område. Mens et mildt tilfelle av fairy ring sopp bare stimulerer gress vekst, kan en tyngre angrep hindre eller drepe gresset i samme runde eller semi-sirkulære mønstre.

Giftige sopper


Mens de fleste sopp er ufarlig, det er skjebnesvangert giftige arter. Disse mordere er vanskelige å identifisere, og det finnes ingen enkle tester for å bekrefte sin giftige natur. University of California anbefaler aldri svelge noe villsopp på grunn av dette med mindre du er en ekspert og å fjerne sopp fra landskaps og plener besøkt av barn og kjæledyr. Den sopp ansvarlig for 90 prosent av døds forgiftninger er Grønn fluesopp, som ser og smaker mye som spiselige sopp; den er liten, med en lys-farget hetten og spindelen, og har en mild, behagelig smak. Mushroom forgiftninger ofte gå ubemerket før det er for sent fordi symptomene kan ta så lenge som 36 timer skal vises og deretter presentere mye som en alvorlig tarminfluensa.

Hvordan redusere Mushroom populasjoner


Du vil sannsynligvis aldri bli i stand til å fullstendig eliminere sopp fra landskaps, men redusere befolkningen er mulig. Sopp er bare et ytre tegn på den mindre synlig sopp som er sannsynligvis fullt integrert i det omkringliggende jord. Å redusere sopp populasjoner, plukke hva sopp du ser og deretter fjerne de faktorer som gjør det enkelt for dem å vokse - hovedsakelig overflødig fuktighet og råtnende organisk materiale, som tre rusk eller matrester. De viktigste grunnene huseiere velger å fjerne sopp er for opptredener og for å beskytte barn og kjæledyr fra muligens giftige arter.