Hovudside

Liquidambar styraciflua Trees

by Walther

Liquidambar styraciflua er en skygge treet vokst for sine maple-aktig, blanke blader som lyser opp hagen med pulserende fall farge. Dette løvfellende, vokser løvtre treet raskt i hagen, og nådde 60 til 80 meter høye og 40 til 60 meter bred. I vill tilstand, vokser Liquidambar enda høyere, ruvende over 100 meter.

Beskrivelse


Ofte referert til som Sweetgum, er Liquidambar styraciflua innfødt til bottomlands i det østlige USA. Treet har en stående kjegleform når unge som blir mer spredning med alderen. Liquidambar særegne løvverk er stjerne-formet og 4 til 7 inches i diameter. Treets løvverk blir lilla, oransje, gul og rød i høst. Liquidambar blomster om våren med gul-grønn, uanselige blomster.

Bruksområder


I landskapet, gjør Liquidambar en god skygge tre eller fokuspunkt i midten av en stor plen. Anlegget gjør også godt som en gate treet, og gir rikelig rom eksisterer. Som en hard treet, er det Liquidambar mørke-lilla kjerneved brukes til å lage gulv, møbler, finér og interiør. Høykvalitets papir og kurver er laget av treets massevirke.

Varianter


Flere Liquidambar sortar eksisterer. Noen vanlige valg inkluderer Grazam, som har brede, blanke-grønne blader som blir nyanser av oransje og rød-lilla i høst. Morene er en spesielt kald hardfør sorten som vokser raskt med en oppreist, avrundet vekst vane. Golden Treasure viser dyp-grønne blader grenser i gull. Burgundy funksjoner dypt lilla og rødt fall løvverk, og Rotundiloba sin avrundede bladene blir burgunder, lilla, rød og gul.

Voksende Krav


Liquidambar krever full sol til lett skygge beliggenhet med dyp, fuktig jord. Selv Sweetgum overlever tørke betingelser, betyr det best når vannet på en ukentlig basis under varme månedene av året da ingen nedbør oppstår. Mate treet en gang i begynnelsen av vekstsesongen med en allsidig, godt balansert gjødsel.

Advarsler


Moden Liquidambar trær skaper og slippe en rikelig mengde runde, bustete frukt som blir et kull problem og skaper farlige forhold. Frukten baller er enkelt å reise på, og vondt når du tråkker på dem barfot.

Liquidambar er grunne røtter, noe som gjør treet utsatt for å velte under kraftig vind. I svært alkalisk jordsmonn, opplever Sweetgum jern chlorosis, som kan forstyrre vekst. Senk jord pH ved å bruke jord svovel etter anvisningen på pakken.

Morsomme fakta


Liquidambar fått navnet sitt fra den søte, rav harpiks som ligger under treet bark. Nordamerikanske pionerene når skrellet barken og skrapt ut harpiksen å bruke som tyggegummi.