Hovudside

Hvor lenge Søt Peas Ta å vokse før de blomstrer?

by Walther

Hvor lenge Søt Peas Ta å vokse før de blomstrer?

Gartnere nyte søte erter som en gammeldags og duftende tillegg til blomsterbedet. Lett å dyrke, er de ofte en anbefalt plante for nybegynnere gartnere og små barn. Tiden mellom planting og blomstringen avhenger av flere faktorer.

Dagens lengde


Blomstrer på søte erter satt når dagene når en viss lengde, avhengig av variasjon av Sweet Pea. Uansett når du planter den søte ert, eller selv om du starter den innendørs før planting sesongen, vil det ikke blomstre til de dagene når en viss lengde.

Late Blomstrende


Late-blomstring søte erter, også kjent som vårblomstrende og sommer blomstring, er vanligvis plantet på våren. De er ofte startes inne før planting sesongen begynner. Når dagene er 12 til 15 timer med dagslys, sent-blomstrende søte erter begynner å blomstre. Frø plantet i midten av våren vil blomstre hele sommeren.

Tidlig Blomstrende


Tidlig blomstring søte erter, også kjent som vinter eleganse, krever bare 10 timer med sollys til å blomstre. De vil blomstre tidlig på våren utendørs eller gjennom vinteren i klima innstillinger. Frø sådd i midtvinters vil blomstre tidlig på våren.

Utvide Blooms


Deadheading gamle blomster og fjerning av seedpods vil forlenge blomstringen av anlegget, ifølge Washington State University Clark kommunale Extension.