Hovudside

Hvor fort Har en hvit Ash vokser?

by Walther

Hvor fort Har en hvit Ash vokser?

Trelast høstet fra hvit ask (Fraxinus Americana) er mye brukt til gulv, møbler og mest interessant som den tradisjonelle kilden til trevirke for balltre. Native til mye av det østlige USA og ekstrem sørøstlige Canada, hvite asketrær ofte blir diskutert av Gartnere som å være raskt voksende skygge trær. Sin raskeste veksten skjer i frukt og jevnt fuktig, godt drenert jord. Vokse hvit aske i US Department of Agriculture Plant hardførhet soner 4b gjennom 10a.

Frøplanter


Frø fra hvite asketrær spres med vinden. For å spire, må de tåle en to- til tre måneders fuktighet eksponering under dvalen. Økologisk, er hvit aske en pioner treslags, blant de første trærne for å etablere i glenner etter en skog er fjernet eller landbruksområdet forlatt. Spirene raskt utvikle en dyp taproot og spre flere, nedadgående vinklet røtter utover i toppen 18 inches av jord.

Vekstrate


En ung hvit ask tar tre til 15 år til å vokse fem meter høye. Den raskeste veksten til fem-fots nivå oppstår der det er lite rot konkurranse fra nærliggende trær, busker og gress, som alle bryter ned jord av næringsstoffer og fuktighet avgjørende for den raskeste veksten. Når frøplante reachesfive5 meter høy, er rotsystemet godt etablert og i etterfølgende år vokser raskt uavhengig av konkurransepress. Forvente en hvit ask å være 39 meter høy etter alder 20. Det gjennomsnitt ut til 18 til 24 inches av ny gren og leder tip lengde hvert år. En frisk hvit aske treet kan leve 70 til 100 år, og nådde en maksimal høyde på 80 til 90 fot.

Sesong Vekst


Hvite asketrær vokser raskest fra midspring til tidlig sommer. Som knoppene sveller i april eller mai, de raskt spire å legge til 90 prosent av det nye kvist lengde i løpet av de første 30 dagene. Hvite asketrær vokse med sterk gren tips dominans, noe som betyr eksisterende grener vil legge mye ny lengde snarere enn å skape knopper å danne mange sidegreiner. Ved omtrent 1. juli har den grenen lengde eller høyde vekst ferdig, selv om utvidelse av bagasjerommet og gren omkrets fortsetter gjennom midten og slutten av sommeren.

Jord Betraktninger


Hvite asketrær tolerere et bredt spekter av jord, men den sunneste og raskeste veksten skjer på loamy jord som er rik på nitrogen, kalsium og svovel. Sure jordsmonn er best, i 5,0 til 7,5 rekkevidde. Sandy til leire-leirjord jord, med en smuldrete og lys tekstur, la røttene å trenge beste dypt ned i jorda og opprettholde den raskeste og sterkeste gren vekst hvert år.